REVIEW

Ce să faci în timpul zilei pentru a slăbi în timp ce dormi

Poate nu ați remarcat, dar de regulă dimineața suntem mai slabi decât eram seara, înainte de culcare. Asta pentru că în timp ce dormim organismul consumă de caloriile pe care le-am mâncat toată ziua. Iată 6 lucruri care accelerează procesul natural al corpului și te fac să slăbești și mai mult în timp ce dormi:

Deși ideea sună fantezist, există suficiente dovezi care arată cum este posibil să slăbești în în somn. Totul e să faci anumite lucruri înainte de culcare, arată cercetătorii de la The National Sleep Foundation.

Dormiți pe răcoare

Potrivit unui studiu publicat în revista Diabetes, persoanele care își țin dormitoarele la o temperatură constantă de 18 grade timp de o lună, își cresc cu 42% cantitatea de grăsimi brune arse în corpul lor și crescut metabolismul cu 10%, scrie dcmedical.ro.

CITEȘTE ȘI: Cum faci cumpărături inteligent: Trucurile care te ajută să eviți capcanele de marketing

Nu beți alcool înainte de culcare

Un cocktail seara poate părea super relaxant, dar o băutură alcoolică prea aproape de culcare poate împiedica capacitatea organismului de a arde calorii așa cum trebuie. Acest lucru se datorează faptului că în loc să se concentreze pe arderea grăsimilor așa cum ar trebui, organismul este ocupat încercând să metabolizeze alcoolul. Deci, în timp ce un pahar de vin la cină este în regulă, limitați-vă doar la asta.

Mâncați puțin la cină

Există o zicală veche care spune că e bine să mănânci la micul dejun ca un rege, la prânz ca un lord și la cină ca săracul. Și are logică proverbul. Dacă mănânci o cantitate mare de alimente la cină, prea aproape de culcare, la fel cum este și cazul alcoolului, energia organismului se va concentra toată noaptea pe digerarea lor în loc de detoxifierea naturală și reîncărcarea bateriilor. Evident, nu e o soluție să te culci înfometat, ci doar să mănânci puțin înainte de culcare, spun experții.

Alungați tehnologia din dormitor

Pentru a pierde în greutate peste noapte, toate dispozitivele cu lumină albastră – laptop, tabletă și smartphone – trebui să dispară din dormitor. Studiile au arătat că expunerea nocturnă la lumina albastră pe care o emit acestea toate perturbă producția de melatonină de care organismul are nevoie pentru a promova somnul. În plus, un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Northwestern a raportat că expunerea la lumină albastră noaptea crește foamea și rezistența la insulină, ceea ce poate, desigur, duce la creșterea în greutate.

Dormiți pe întuneric

Pentru a pierde în greutate în timpul somnului, încercați să scăpați și de orice sursă de lumină din dormitor. Cercetările au arătat că inclusiv lumina slabă – felinarul de pe stradă a cărui lumină pătrunde prin geam sau un led aprind la un dispozitiv din domitor – întârzie producția de melatonină și împiedică producerea de grăsime brună. Așadar, pe lângă faptul că trebuie să stingeți telefoanele și orice veioze ați avea pe noptiere, luați în considerare să investiți în perdele opace pentru a bloca lumina din exterior.

CITEȘTE ȘI: Cum să ai grijă de canapeaua ta: Greșelile care îi scurtează durata de care te poți folosi de ea

Adăugați antrenamentul de forță la exercițiile fizice zilnice

Cardio este excelent și există o mulțime de motive bune pentru care ar trebui să facă parte dintr-un plan general de fitness. Dar antrenamentul de forță ar trebui să fie inclus, de asemenea, mai ales pentru oricine dorește să profite de pierderea în greutate nocturnă.

Practic, antrenamentul de forță determină arderea caloriilor după încheierea sesiunii, așa că dacă îl faci seara, mai aproape de ora de culcare, îți va menține corpul în modul de ardere a caloriilor de-a lungul nopții. Și yoga merge înainte de culcare: Anumite poziții ajută la calmarea minții și ameliorează anxietatea și tensiunea.

Comentarii: