NUTRITIE

Ce să mănânci pentru a transpira mai puțin

joyfoodsunshine.com

Transpiraţia este un răspuns normal al organismului la stimulii externi, cum ar fi temperaturile crescute, exerciţiile fizice intense sau, de ce nu, situaţiile stresante, care are rolul de a regla temperatura internă a corpului.

Deşi există numeroase produse cosmetice şi proceduri care pot ţine sub control transpiraţia, putem face o schimbare benefică în privinţa acestei neplăceri consumând anumite alimente, care au capacitatea de a destresa şi de a uşura digestia, astfel încât corpul să nu mai reacţioneze exagerat, prin transpiraţie excesivă.

Iată alimentele şi băuturile pe care trebuie să le consumi pentru a ţine sub control transpiraţia excesivă!

Apa

Desigur, e prima pe listă, pentru că este esenţa vieţii pe acest pământ. Consumă mai multă apă pentru a-ţi reduce temperatura internă a corpului. Ai nevoie de cel puţin 8 pahare cu apă zilnic!

Banane

Sunt bogate în potasiu, mineral cu multiple beneficii pentru sistemul nervos, dar şi cu un rol important în reglarea nivelului de electroliţi din organism, care menţin hidratarea. Totodată, bananele conţin mult magneziu şi vitamina B6, care ajută la menţinerea calmului şi a bunei digestii, potrivit csid.ro.

CITEȘTE ȘI: Cartofii dulci versus cartofii albi? Ce spun specialiştii despre cartoful dulce, de ce să îl căutaţi mereu

Cartofii dulci

Conţin multe vitamine şi ajută la ameliorarea stărilor de nervozitate, îndepărtează stresul şi reduc tensiunea arterială, toţi aceştia fiind factori bine-cunoscuţi ai transpiraţiei excesive.

Ceai verde

Este recunoscut pentru efectele sale calmante. Conţinutul bogat în antioxidanţi asigură eliminarea toxinelor din corp, care, dacă se acumulează în exces, pot duce la transpiraţie excesivă cu miros neplăcut.

Legume şi fructe bogate în apă

Castraveţi, salată verde, spanac, pepene roşu, struguri, vinete, conopidă, ardei gras şi lista poate continua la nesfârşit. Consumă-le la fiecare masă – mic dejun, prânz şi cină – şi chiar ca gustări între mese. Au puţine calorii, se digeră uşor şi a conţinut ridicat de apă.

Brânză, iaurt şi lapte

Cu alte cuvinte, consumă alimente bogate în calciu, care are capacitatea de a regla temperatura corporală şi de a ţine în frâu transpiraţia.

Ulei de măsline

Ajută foare mult digestia, care, la rândul ei, previne creşterea temperaturii corporale şi apariţia transpiraţiei.

CITEȘTE ȘI: Efect fără egal: Ce se întâmplă în corpul tău dacă iei zilnic o lingură de ulei de măsline pe stomacul gol

Ovăz

Este bogat în fibre şi sărac în grăsimi, motiv pentru care este bine tolerat de stomac şi uşor de digerat. Corpul nu mai este astfel nevoit să facă un efort suplimentar, deci să îşi crească temperatura internă, iar tu vei fi ferită de transpiraţia excesivă.

Migdale

Sunt o sursă excelentă de magneziu, mineral care îmbunătăţeşte digestia, întăreşte sistemul imunitar şi previne stările anxioase. Alte alimente bogate în magneziu sunt spanacul, soia şi dovleacul.

Comentarii: