SANATATE

Ce să NU faci atunci când îți dezinfectezi mâinile: Detaliile care fac diferența

chi.com

Ce nu cunoști încă despre COVID-19 și dezinfectarea adecvată. Fii atent la aceste greșeli comune pe care le poți face în timp ce îți dezinfectezi mâinile.

De luni întregi, persoanele vorbesc despre virusul COVID-19 și dezinfectarea adecvată a mâinilor. Specialiștii spun că dezinfectantul este un adjuvant în combaterea virusului, însă există multe greșeli pe care le facem când aplicăm produsul. Dezinfectantul nu este o metodă care te protejează de virus 100%, însă putem să îi creștem rata eficienței prin utilizarea corectă. Iată ce poți face pentru a lupta împotriva COVID-19 și a dezinfecta în mod adecvat.

Nu folosești dezinfectantul potrivit

Produsul eficient care ajută în COVID-19 și dezinfectarea adecvată ar trebui să conțină cel puțin 60% alcool etilic sau 70% alcool izopropilic. Aceste două substanțe elimină germenii în mod eficace. Produsele antibacteriene, fără alcool în cantitate suficientă, îți oferă o siguranță falsă, deoarece nu asigură eliminarea agenților virali patogeni, scrie doctorulzilei.ro.

CITEȘTE ȘI: Dezinfectarea hainelor: Cum să ții coronavirusul departe de hainele tale și dacă nu le speli la 90 de grade

Nu folosești dezinfectantul pentru destul timp

Așa cum specialiștii recomandă să îți speli bine mâinile cu apă și săpun timp de 20 de secunde, dezinfectantul ar trebui folosit în același mod, timp de 20-30 de secunde.

Nu folosești o cantitate suficientă

O picătură de produs nu este o cantitate satisfăcătoare. Cantitatea de produs folosită ar trebui să fie de mărimea unei monede, sau, pentru produsele cu pompiță, se va utiliza o pompiță întreagă.

Nu acoperi toată suprafața mâinilor

Asigură-te că dezinfectezi fiecare parte a mâinii, până la încheieturi.
Folosești dezinfectantul când ai mâinile vizibil murdare. Preferabil, mâinile ar trebui să fie vizibil curate înainte de dezinfectarea propriu-zisă.

CITEȘTE ȘI: Dezinfectarea casei, o necesitate: Ce trebuie să faci pentru a nu avea virusuri în casă

Nu îi permiți produsului să se usuce

Dacă ștergi excesul de produs pe un servețel sau un prosop, acest lucru va diminua eficiența substanțelor active.
Îl folosești prea mult. Dezinfectantul nu elimină numai bacteriile dăunătoare, ci și bacteriile benefice. Specialiștii recomandă alternarea mai multor produse, pentru a evita sensibilizarea și distrugerea barierei protectoare.

Experții încă fac descoperiri privind virusul COVID-19 și dezinfectarea adecvată, însă aceste sfaturi te vor ajuta în prevenirea eficientă a infectării.

Comentarii: