REVIEW

Ce să NU faci când usuci rufele: Greșelile de care trebuie să te ferești

nbcnews.com

Ce să NU faci când usuci rufele: Greșelile de care trebuie să te ferești. Uscarea rufelor poate părea o treabă simplă, dar există un mod corect și un mod greșit de a o face. Din păcate, uscarea incorectă a rufelor nu numai că este mai puțin eficientă, dar poate deteriora hainele și poate crea riscuri pentru sănătate și siguranță.

Ce să NU faci când usuci rufele: Greșelile de care trebuie să te ferești

Supraîncărcarea uscătorului

Una dintre cele mai frecvente greșeli este supraîncărcarea uscătorului cu prea multe haine. Acest lucru poate duce la o uscare neuniformă, deoarece aerul cald nu poate circula corespunzător, iar hainele dvs. pot ieși încrețite, încă umede sau chiar deteriorate.

Supraîncărcarea poate, de asemenea, să suprasolicite motorul uscătorului și să crească consumul de energie.

CITEȘTE ȘI: Secretul rufelor curate: Ingredientul care scoate orice pată de pe ele – Ieftin și ușor de găsit

Folosind căldură excesivă

O altă modalitate incorectă de a usca rufele este folosirea unor setări de căldură excesivă pe uscător. Temperatura ridicată poate provoca contracții, decolorarea culorilor și deteriorarea țesăturilor delicate. Verificați întotdeauna etichetele de îngrijire de pe haine și folosiți setările de căldură adecvate.

Ignorarea acumulării de scame

Faptul că nu curățați filtrul de scame după fiecare utilizare este o greșeală frecventă care poate reduce eficiența uscării și chiar crea un pericol de incendiu. Filtrul de scame trebuie curățat pentru a preveni acumularea de scame, pentru a îmbunătăți fluxul de aer și pentru a spori siguranța.

Atârnarea hainelor fără discernământ

Dacă atârnați hainele la uscat pe o frânghie, aveți grijă cum le atârnați. Atârnarea hainelor fără discernământ poate face ca hainele să se întindă, să se deformeze sau să se încrețească. Folosiți clești de rufe adecvați și întindeți hainele în mod egal pentru a se usca uniform.

Uscați articolele delicate în lumina directă a soarelui

Deși soarele poate fi un mod natural și eficient de a usca rufele, nu este potrivit pentru țesăturile delicate sau articolele viu colorate. Lumina directă a soarelui poate face ca fibrele să se decoloreze și să slăbească în timp. În schimb, alegeți un loc umbros sau folosiți un uscător de interior pentru articolele delicate.

Ignorarea etichetelor de îngrijire a țesăturilor

Fiecare articol de îmbrăcăminte are pe etichetă instrucțiuni specifice de îngrijire care nu trebuie ignorate. Ignorarea acestor etichete poate duce la micșorarea, deformarea sau alte deteriorări permanente ale hainelor dumneavoastră.

Lăsând rufele afară peste noapte

Lăsarea rufelor afară peste noapte, expuse la rouă, ploaie sau umezeala de dimineață, este un alt mod necorespunzător de a usca rufele. Hainele umede lăsate afară pentru prea mult timp pot dezvolta un miros neplăcut, iar expunerea prelungită la umiditate poate duce la apariția mucegaiului și a mucegaiului.

CITEȘTE ȘI: 3 greșeli pe care oamenii le fac înainte și după spălarea rufelor: E timpul să asculți

Există multe moduri de a greși la uscarea rufelor. Pentru a vă asigura că hainele dvs. ies proaspete, nedeteriorate și în siguranță, este important să evitați supraîncărcarea uscătorului, utilizarea căldurii excesive, neglijarea acumulării de scame, agățarea hainelor fără discernământ, uscarea articolelor delicate în lumina directă a soarelui, neglijarea pe etichetele de îngrijire a țesăturilor și lăsarea rufelor afară peste noapte.

Respectarea acestor orientări va contribui la păstrarea longevității și calității hainelor dumneavoastră, asigurând în același timp practici de uscare sigure și eficiente, potrivit actualno.com.

Comentarii: