NUTRITIE

Ce să NU mănânci înainte de culcare: Alimentele care îți pot provoca insomnii

De regulă, oamenii evită consumul de cafea seara, pentru a nu se confrunta cu insomnii. Însă nu doar această băutură te poate nelinişti pe timpul nopţii, ci şi anumite alimente.

Aproape 20% din populaţia lumii nu doarme suficient şi aproape 50% suferă de insomie, arată un studiu, realizat cu ocazia Zilei Mondiale a Somnului. Insomnia este o stare de disconfort care poate fi tratată cu anumite alimente (cum ar fi: laptele cald sau bananele), dar sunt şi unele alimente care pot provoca această problemă, deoarece fie te pot îmbalona şi îţi pot da dureri de stomac, fie te pot agita pe tot parcursul nopţii. Iată care sunt acestea!

1. Ciocolata neagră

Acest desert este apreciat pentru cantitatea sa de antioxidanţi, benefici organismului. Însă ciocolata neagră nu trebuie să fie consumată înainte de somn, atât pentru a nu te confrunta cu kilograme în plus, ci şi pentru că procentul său de cofeină din compoziţie poate contribui la apariţia insomniei, potrivit clickpentrufemei.ro.

CITEȘTE ȘI: Cum reacționează corpul tău dacă nu bei alcool timp de o lună – Influența asupra riscului de a face cancer

2. Alimentele iuţi

Precum ardeiul iute sau piperul cayenne, sunt benefice într-o cură de slăbire, însă ele trebuie să fie evitate noaptea, deoarece pot provoca arsuri la stomac şi pot ridica temperatura corpului, lucru care afectează calitatea somnului.

3. Roşiile

Nu putem nega rolul lor vital asupra sănătăţii noastre, însă sosul de roşii consumat seara poate provoca arsuri la stomac, în special în rândul celor sensibili, ceea ce poate duce la tulburări de somn.

CITEȘTE ȘI: Dieta care te scapă de migrenă: Cazul unui american a devenit exemplu dat de cercetători

4. Alimente greu de digerat

Alimentele, precum: nuca de cocos, fasolea, varza murată, mezelurile şi alte alimente procesate, alunele, nucile şi porumbul sunt mai greu de digerat seara, te pot îmbalona şi pot provoca dureri de stomac, pe parcursul nopţii.

Comentarii: