NUTRITIE

Ce să pui peste vinete înainte de a le congela: Ingredientul care le păstrează aroma

doxologia.ro

Ce să pui peste vinete înainte de a le congela: Ingredientul care le păstrează aroma. Pregătirea vinetelor coapte și congelarea lor pentru folosirea lor ulterioară este posibilă, dar trebuie să ții cont de câțiva pași pentru a obține cele mai bune rezultate.

Cele mai multe gospodine aleg să coace vinetele gata pentru salată și să le congeleze așa.

Este important să știi că beneficiile pentru sănătate ale salatei de vinete pot varia în funcție de cum este pregătită și de ce ingrediente sunt adăugate. De asemenea, trebuie să ai grijă cu cantitatea de ulei sau alte ingrediente grase adăugate, deoarece acestea pot crește conținutul de calorii al salatei. În general, este important să incluzi salata de vinete într-o dietă echilibrată și sănătoasă pentru a profita de beneficiile sale pentru sănătate.

Salata de vinete poate avea mai multe beneficii pentru sănătate atunci când este pregătită cu ingrediente sănătoase și consumată în mod moderat.

Vinetele sunt o sursă bună de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina K, vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Aceste substanțe nutritive sunt importante pentru sănătatea generală și pentru funcționarea corectă a corpului.

CITEȘTE ȘI: Mihaela Bilic dezvăluie: Greșeala pe care o facem atunci când gătim vinete

Vinetele conțin antioxidanți, cum ar fi antocianinele, care pot ajuta la combaterea stresului oxidativ în organism. Acest lucru poate ajuta la reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și cancerul.

Salata de vinete, preparată în mod tradițional, nu conține grăsimi saturate dăunătoare. Astfel, poate fi o alternativă sănătoasă la alte aperitive bogate în grăsimi.

Dacă ești sensibil la gluten sau ai boala celiacă, salata de vinete poate fi o opțiune potrivită, deoarece nu conține gluten.

Salata de vinete, când este consumată ca parte a unei diete echilibrate, poate fi o opțiune sănătoasă pentru a te ajuta să te simți sătul și să-ți controlezi porțiile, datorită conținutului de fibre și nutrienți.

Vinetele conțin fibre dietetice, care pot ajuta la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la gestionarea nivelului de zahăr din sânge.

Poți adăuga diverse ingrediente la salata de vinete, cum ar fi usturoi, iaurt, ierburi aromatice sau legume proaspete, ceea ce îți permite să personalizezi gustul și să adaugi mai multe beneficii nutriționale.

Ce să pui peste vinete înainte de a le congela: Sare

După ce ai copt vinetele, lasă-le să se răcească la temperatura camerei.

După ce vinetele coapte s-au răcit, le poți tăia în bucăți sau felii mai mici, în funcție de preferințe. Poți alege să păstrezi textura lor sau să le pasezi într-un piure, depinde de modul în care dorești să le folosești mai târziu.

Dacă dorești să congelezi vinete pentru a le folosi în timpul iernii, este important să ai un plan clar pentru modul în care le vei pregăti mai târziu. De exemplu, dacă intenționezi să le utilizezi pentru a prepara salată de vinete, este recomandat să le coci pe o plită, pe un grătar sau într-un cuptor, apoi să le lași să se răcească într-un castron acoperit, după ce le-ați presărat cu sare grunjoasă.

Pune bucățile sau piureul de vinete în tăvițe sau recipiente de congelare. Dacă folosești tăvițe de gheață, asigură-te că le ungi cu puțin ulei de măsline înainte de a adăuga vinetele pentru a preveni lipirea lor.

Dacă folosești recipiente de congelare, acoperă-le cu folie de plastic și asigură-te că îndepărtezi cât mai mult aer posibil pentru a preveni formarea de cristale de gheață.

Pune tăvițele sau recipientele în congelator și lasă vinetele să se congeleze complet, de obicei, durează câteva ore sau peste noapte.

Rețineți că gustul și textura vinetelor coapte puse la congelator depind de sigilarea adecvată a recipientelor de congelare pentru a preveni contactul cu aerul și oxidarea.

De ce să pui sare peste vinete, înainte să le congelezi

Sarea este adăugată peste vinete înainte de congelare pentru a ajuta la menținerea calității și texturii lor atunci când sunt depozitate la temperaturi scăzute în congelator.

Vinetele conțin o cantitate semnificativă de apă, și atunci când sunt congelate, apa se poate transforma în cristale de gheață, care pot deteriora țesuturile interne ale vinetelor. Prin presărarea de sare peste vinete și lăsându-le să stea timp de aproximativ 15-20 de minute, sarea ajută la extragerea apei din interiorul vinetelor. Acest lucru previne formarea de cristale de gheață și protejează textura.

CITEȘTE ȘI: Cum păstrezi vinetele până le gătești: Chef Joseph Hadad dezvăluie secretul prospețimii

Vinetele conțin o substanță numită solanină, care poate conferi un gust amar dacă nu este gestionată corespunzător. Sarea aplicată pe vinete ajută la reducerea amărăciunii, deoarece solanina este solubilă în apă și poate fi extrasă într-o oarecare măsură prin procesul de dezghețare.

Mai mult, sarea poate contribui la menținerea culorii și a gustului vinetelor, protejându-le de oxidare și alte modificări care pot apărea în timpul congelării și depozitării prelungite.

După ce vinetele au stat în sare și au eliberat apă, este important să le clătești bine pentru a îndepărta excesul de sare înainte de a le congelare. Astfel, vinetele coapte se vor păstra mai bine în congelator și vor menține o textură mai plăcută și un gust mai bun atunci când sunt gătite ulterior, potrivit dcmedical.ro.

Comentarii: