SANATATE

Cum să scapi de paraziții intestinali cel mai rapid

Foto: Pinterest.com

Cum să scapi de paraziții intestinali cel mai rapid. Fiind un sistem deschis, corpul uman întâlnește zilnic milioane de microorganisme, dintre care multe se stabilesc și trăiesc în interiorul nostru. Inclusiv paraziții intestinali .

Pe măsură ce trăiesc și se reproduc, aceștia lasă în urma lor deșeuri care perturbă funcționarea organismului, ducând la boli și chiar la moarte. De aceea, este foarte important să detectăm și să eliminăm în timp util „vecinii” nedoriți.

Cel mai comun grup de paraziți sunt helminții, aceștia includ:

Viermii rotunzi

Acești paraziți se înmulțesc extrem de repede, otrăvesc organismul, provoacă tulburări digestive și obstrucție intestinală. Viermele femelă depune aproximativ 200.000 de ouă pe zi.

CITEȘTE ȘI: Paraziți intestinali: Simptomele care anunță prezența lor și cum ne pot îmbolnăvi

Solitari

Trăiesc în organism fără a prezenta simptome până când ajung la o anumită dimensiune, după care semnele de infecție sunt similare cu cele ale viermilor, cum ar fi tulburări gastrointestinale, anemie și obstrucție intestinală. Oamenii se îmbolnăvesc adesea de tenii prin consumul de pește insuficient gătit.
Oxiurii sunt viermi intestinali mici care se pot depune în apendice, provocând inflamații.

Teniile de porc și de vită

Motivul apariției lor este carnea slab procesată. Larvele teniei se pot răspândi în afara tractului gastrointestinal, după cum reiese din febră, dureri musculare și umflarea țesuturilor.
Răspândirea helminților în afara tractului gastrointestinal este extrem de periculoasă și poate duce la afectarea sistemului nervos, a creierului și a altor organe interne.

Cum știți dacă aveți paraziți?

Simptomele includ și:

1. Apatie și slăbiciune ca urmare a intoxicării organismului cu secreții toxice ale viermilor;

2. Erupții cutanate și alergii ca reacție a organismului la deșeurile toxice provenite de la paraziți;

3. Schimbare bruscă a greutății. Aceasta nu este întotdeauna o pierdere în greutate, o persoană poate lua în greutate din cauza… paraziții elimină vitaminele și oligoelementele, lăsând substanțe dăunătoare pentru organismul gazdei.

4. Deteriorarea stării părului, a pielii și a unghiilor apare din același motiv ca și lipsa vitaminelor;

5. Slăbirea imunității, exacerbarea sau apariția bolilor cronice;

6. Mâncărimi la nivelul anusului. Acesta este locul în care paraziții de sex feminin își depun adesea ouăle.

Cum să scapi de paraziții intestinali cel mai rapid

Este important să știm ce fel de viermi s-au instalat în organism, deoarece diferite medicamente au ca scop combaterea diferitelor tipuri de helminți. Este la fel de important să înțelegem că tabletele de deparazitare sunt extrem de toxice.

Pentru a fi siguri, citiți lista efectelor secundare – veți fi uimiți. Toxicitatea comprimatelor este principalul argument împotriva tratamentului viermilor la copii, deoarece organismul copiilor este mai sensibil la infecții decât cel al adulților, iar helmintiazele la copii apar mult mai des și la intervale mai scurte.

În plus față de neglijarea banală a igienei personale, există explicații științifice pentru acest lucru.

CITEȘTE ȘI: Simptomul pe care nu l-ai asocia în mod normal cu prezența paraziților intestinali

Cum să scapi de viermi folosind remedii naturale?

Principalele avantaje ale remediilor populare împotriva viermilor sunt disponibilitatea acestora, absența efectelor chimice nenaturale, un risc minim de alergii și un efect blând, potrivit actualno.com.

Următoarele produse ajută să scăpați de viermi:

  • tămâie, pelin,
  • cuișoare,
  • scoarță de aspen,
  • ceapă și usturoi,
  • semințe de dovleac.

Comentarii: