NUTRITIE SANATATE

Ce se întâmplă cu sângele tău dacă nu mai mănânci ouă

goodtoknow.co.uk

Ce se întâmplă cu sângele tău dacă nu mai mănânci ouă. Tensiunea arterială ridicată este o cauză a bolilor de inimă fatale. Mulți oameni nici măcar nu-și dau seama că au hipertensiune arterială, deoarece aceasta nu este însoțită de simptome. O modalitate de a regla tensiunea arterială este prin dietă. E

a se concentrează pe alimentele bogate în potasiu, calciu, magneziu, fibre și proteine, dar limitează alimentele bogate în zahăr, sodiu și grăsimi saturate, scrie Health digest.

În acest sens, există dovezi că mâncatul prea multor ouă poate crește tensiunea arterială în timp, adaugă publicația.

CITEȘTE ȘI: Nutriţioniştii recomandă ouăle fierte: Ce conţin şi cât de des trebuie consumate

Ce se întâmplă cu sângele tău dacă nu mai mănânci ouă

În urmă cu câțiva ani, oamenii de știință au descoperit că consumul de ouă poate crește nivelul colesterolului, ceea ce poate crește riscul de a dezvolta hipertensiune arterială cu 22%. Cei care mâncau până la șapte ouă pe săptămână aveau cu 14% mai multe șanse de a dezvolta hipertensiune arterială, relatează publicația.

Potrivit unui studiu din 2021, ouăle nu sunt un produs complet sănătos. Consumul a mai mult de patru ouă pe săptămână a fost asociat cu un risc de deces cu 50% mai mare, un risc de deces din cauza bolilor cardiovasculare cu 75% mai mare și un risc de deces din cauza cancerului cu 52% mai mare, comparativ cu consumul a mai puțin de un ou pe săptămână.

Chiar și consumul a două până la patru ouă pe săptămână a crescut riscul de mortalitate din toate cauzele cu 22% și de deces din cauza bolilor cardiovasculare cu 43%.

CITEȘTE ȘI: Un medic a dezvăluit ce se întâmplă cu ficatul tău dacă mănânci ouă la micul dejun

Colesterolul din ouă explică o asociere mare cu mortalitatea, spun cercetătorii. Cu toate acestea, ei împărtășesc faptul că ouăle de găină conțin cantități mari de proteine, vitaminele A și B, Omega-3, acid folic.

Comentarii: