NUTRITIE

2 alimente pe care le consumăm zilnic și care duc la rezistența la insulină

Foto: Pinterest.com

2 alimente pe care le consumăm zilnic și care duc la rezistența la insulină. Unele dintre alimentele pe care le consumăm ne pot afecta semnificativ metabolismul și sănătatea, ducând la probleme precum rezistența la insulină .

Aceste „cele mai proaste gustări” sunt adesea pline de zaharuri rafinate, grăsimi nesănătoase și ingrediente procesate care cresc nivelul de zahăr din sânge și perturbă capacitatea organismului nostru de a regla insulina.

CITEȘTE ȘI: Fructul care ajută cu rezistența organismului la insulină

2 alimente pe care le consumăm zilnic și care duc la rezistența la insulină

Nutriționistul Dr. Krutika Nanavati ne împărtășește 2 astfel de alimente – batoanele energizante dulci și biscuiții.

Dr. Nanavati spune că batoanele de granola, batoanele de fructe și alte batoane energizante dulci care sunt adesea prezentate ca opțiuni sănătoase ar putea să nu aibă atât de multă valoare nutritivă pe cât credem. Ea observă, de asemenea, cum aceste gustări procesate pot face ravagii asupra metabolismului și pot provoca rezistență la insulină.

„Prea mult zahăr poate provoca schimbări rapide ale nivelului de zahăr din sânge. Acest lucru poate duce la probleme cu insulina și la rezistență la insulină. Cerealele rafinate și îndulcitorii artificiali pot agrava și mai mult aceste probleme”, explică nutriționistul.

Biscuiți, chipsuri

Biscuiții, chipsurile de cartofi, chipsurile de porumb sau tortilla conțin, de obicei, cereale rafinate, un conținut ridicat de sodiu și grăsimi nesănătoase.

Dr. Nanavati avertizează: „La fel ca și gustările zaharoase, biscuiții făcuți din cereale rafinate nu au fibre și pot provoca vârfuri de zahăr în sânge”.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul care acționează ca insulina, scăzând glicemia și care menține sănătatea creierului

Expertul adaugă că consumul unor cantități excesive de sodiu poate duce la retenție de apă și hipertensiune arterială și pune la încercare metabolismul. „Grăsimile nesănătoase, cum ar fi uleiurile parțial hidrogenate care se găsesc în biscuiți, favorizează inflamația și pot afecta sănătatea intestinală și metabolismul”, spune nutriționistul, potrivit actualno.com.

Comentarii: