NUTRITIE SANATATE

Fructul care ajută cu rezistența organismului la insulină

Fructul care ajută cu rezistența organismului la insulină. În prezența rezistenței la insulină , includerea anumitor alimente în dietă poate contribui la îmbunătățirea calității vieții, mai ales dacă există riscul de a dezvolta diabet. Acest lucru este împărtășit de Jocelyn Laurent, medic și profesor la Centrul Medical Regional al Universității Charles, care sfătuiește că trebuie să includeți avocado în dieta dumneavoastră.

Ce este insulina și cum funcționează?

„Insulina nu este doar un medicament care îi ajută pe oameni să controleze diabetul, ci și un hormon care este produs în mod natural în organism și este vital pentru bunăstarea noastră. Insulina este ca o cheie care deschide celulele din corpul nostru și aduce zahărul în ele, pe care îl folosește apoi pentru energie. Zahărul ne alimentează corpul așa cum benzina alimentează o mașină. Cu toate acestea, organismul poate dezvolta rezistență la acest hormon important. Acest lucru semnalează că ceva nu este în regulă cu el”, spune specialistul.

CITEȘTE ȘI: Magia castanelor coapte – Reduc rezistența la insulină și răspândirea tumorilor

„Atunci când aveți rezistență la insulină, cheia – insulina – nu mai funcționează corect. Așa că este nevoie de mai multă acțiune din partea organismului pentru a face aceeași treabă. În cele din urmă, în timp, nivelul de zahăr din sânge devine suficient de ridicat pentru a fi diagnosticat cu diabet de tip 2”, adaugă doctorul Laurent.

Fructul care ajută în cazul rezistenței la insulină

„Dacă aveți rezistență la insulină, diabet de tip 2 sau pur și simplu sunteți preocupat de sănătate, trebuie să vă regândiți dieta. Asigură-te că incluzi avocado în dieta ta. Există mai multe alimente pe care este important să le consumați atunci când aveți rezistență la insulină, dar unul dintre ele este unul dintre favoritele nutriționiștilor în diabet. Și acesta este avocado”, spune specialistul.

„Ca sursă de grăsimi mononesaturate și fibre, avocado proaspăt poate fi o completare excelentă a unui plan de masă care are ca scop îmbunătățirea sensibilității la insulină”, adaugă Dr. Laurent.

Nutriționistul și expertul în nutriție pentru diabet, Dr. Erin Palinsky-Wade, notează că 79% din carbohidrații din avocado provin din fibre. Avocado conține trei grame din acest carbohidrat important.

„O dietă bogată în fibre va ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, promovând în același timp sănătatea intestinelor – două componente cheie pentru îmbunătățirea sensibilității la insulină. Fibrele încetinesc digestia, ajută la reglarea zahărului din sânge și vă fac să vă simțiți sătui.” mai mult timp pentru a preveni mâncatul în exces”, adaugă Dr. Wade.

Nutriționistul Michelle Rutenstein adaugă că un alt beneficiu al avocado este conținutul lor scăzut de carbohidrați. Micronutrienții din avocado susțin metabolismul general și pot ajuta la gestionarea greutății. Acest lucru face ca fructul să fie un adaos valoros la o dietă echilibrată pentru persoanele cu rezistență la insulină.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul care acționează ca insulina, scăzând glicemia și care menține sănătatea creierului

„Un studiu a legat consumul de avocado de îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge la adulții cu supraponderabilitate sau obezitate și rezistență la insulină. Iar un alt studiu care a implicat peste 14.000 de persoane a constatat că avocado a îmbunătățit, de asemenea, nivelul de zahăr din sânge la participanții cu diabet de tip 2 . Avocado poate fi consumat într-o varietate de moduri: în salate, umplut în pită, adăugat la sandvișuri, făcut în smoothie-uri”, spune Dr. Rutenstein, potrivit actualno.com.

Comentarii: