NUTRITIE

Cornuri pufoase cu cașcaval, o idee de pachet pentru cei mici

Gândul că trebuie să pun pachet în fiecare zi pentru copii mă stresează. După atâta timp, s-au săturat și ei de sandvișurile între 2 felii de pâine, chiar și de cele calde, preparate la aparat.

O idee văzută la alte mame a fost cea de cornuri cumpărate de la brutării, dar copiii mei sunt mofturoși și nu agreează toate ingredientele, așa că nu-mi rămâne decât să le fac eu acasă.

În acest fel sunt liniștită o zi întreagă pentru că ei vor fi încântați de orice aluat și vor dori să servească cornurile, fără a cere continuu de mâncare.

CITEȘTE ȘI: Prepară acasă o delicioasă pleşcăviţa, burgerul sârbesc: Rețeta originală din Clisura Dunării

Cornuri pufoase cu cașcaval, o idee de pachet pentru cei mici

Ingrediente aluat:

  • 500 g făină
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 230 ml lapte călduț
  • 10 g zahăr
  • 50 g unt
  • 5 gălbenușuri
  • 1 linguriță de sare
  • 200 g cașcaval

*pentru uns deasupra avem nevoie de un ou bătut + semințe de susan sau mac

Cornuri pufoase cu cașcaval, o idee de pachet pentru cei mici

Mod de preparare:

Pentru început vom pune făina într-un bol încăpător, iar în mijlocul ei vom face o gaură în care vom pune drojdia.

Adăugăm laptele călduț și zahărul peste drojdie și lăsăm deoparte pentru 10 minute până aceasta se activează și crește.

Pasul următor va fi să adăugăm toate celelalte ingrediente: sarea, untul topit și gălbenușurile.

Începem să frământăm bine aluatul până nu se mai lipește de mâini.

Apoi îl acoperim și îl lăsăm la dospit pentru o oră.

Tăiem cașcavalul bucăți de grosimea degetului.

După ce a dospit suficient aluatul, presărăm puțină făină pe blatul de lucru, apoi îl punem să ne ocupăm de el.

Formăm biluțe, pe care le întindem în formă ovală, iar la capătul de sus tăiem în formă degetelor.

În partea de jos, cea netăiată punem o bucată de cașcaval pe lățime și începem să rulăm astfel încât să îmbrăcăm cașcavalul în aluat.

Așezăm cornurile în tavă la distanță unele de altele pentru că acestea se vor umfla.

Lăsăm din nou cornurile la dospit în tavă pentru 20 de minute, apoi le ungem cu oul bătut și presărăm semințe de susan deasupra.

CITEȘTE ȘI: Folosirea mierii în aluaturi /TRUCURI ÎN BUCĂTĂRIE

Băgăm tava la cuptor pentru 25 de minute la 175°C.

Aceste cornuri pot fi servite în orice moment al zilei, ca idee de mic dejun sau chiar pentru pachet la școală.

Comentarii: