SANATATE

Ce se întâmplă dacă urina arată spumoasă: Avertismentul pe care îl transmite

nypost.com

Urinarea spumoasa poate fi cauzata de iesirea unui curent de urina cu mai multa forta sau de prezenta produselor de curatare din toaleta, care reactioneaza cu urina si formeaza spuma, deci nu indica intotdeauna o problema de sanatate. Cu toate acestea, în cazurile în care spuma din urină este frecventă, poate indica prezența proteinelor în urină.

Această proteinurie poate fi cauzată de pietre la rinichi, diabet sau hipertensiune arterială dezechilibrată. În aceste cazuri, este foarte important să consultați un medic pentru a diagnostica problema pentru a lua cel mai potrivit tratament.

Urina spumoasa nu este un semn de sarcina, dar poate sa apara la o femeie insarcinata care are preeclampsie, o complicatie care poate provoca pierderi de proteine ​​prin urina, precum si convulsii, coma, atunci cand este lasata netratata la timp, potrivit 20minutos.es.

CITEȘTE ȘI: Durere sau usturime la urinare? Din ce cauză apare disuria și cum se tratează

Poate avertiza asupra unei infecții urinare

Când bacteriile colonizează tractul urinar, aceasta duce la o infecție a tractului urinar. De aceea este atât de important să menții o igienă bună, să ștergi din față în spate și să eviți să stai în bikini uzi prea mult timp.

Până la 50% dintre femei suferă de o infecție cel puțin o dată în viață.

Însă, atunci când urina face spumă și acest lucru se datorează unei infecții ale tractului urinar, există de obicei și alte simptome precum arsura când mergi la baie, nevoia constantă de a urina sau prezența sângelui. Dacă nu este tratată cu antibiotice, infecția se poate răspândi la rinichi, provocând pielonefrită.

Deshidratarea, o altă cauză probabilă

O altă cauză probabilă a urinei spumoase este deshidratarea. Nu bei suficientă apă sau ai făcut mult sport fără a ingera vreun lichid poate cauza urină concentrată și spumoasă. Cea mai bună soluție este să te hidratezi astfel încât problema să dispară.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE la testul de urină: Nivelul de potasiu poate dezvălui boli grave

În general, când apare spumă în urină din cauza deshidratării, este normal ca urina să fie foarte tulbure, cu o culoare galben închis. Când se întâmplă acest lucru, trebuie să bei apă.

Deși în majoritatea cazurilor prezența spumei în urină nu va însemna nimic grav, dacă această spumă este prezentă de fiecare dată când mergem la baie, este recomandat să facem o analiză de urină.

In acest fel vom exclude cauze grave precum proteinuria sau o infectie urinara care daca nu sunt tratate la timp ne pot afecta sanatatea.

Comentarii: