NUTRITIE SANATATE

Ce se întâmplă decă mănânci ouă în fiecare zi: Efectul pe care îl are asupra inimii

goodtoknow.co.uk

Ce se întâmplă decă mănânci ouă în fiecare zi: Efectul pe care îl are asupra inimii. Dezbaterea în jurul utilității ouălor continuă: potrivit unor experți în sănătate, consumul lor ar trebui limitat din cauza conținutului ridicat de grăsimi saturate și colesterol, care, potrivit acestora, poate afecta negativ starea vaselor de sânge.

Ce se întâmplă decă mănânci ouă în fiecare zi: Efectul pe care îl are asupra inimii

Cu toate acestea, studiile arată că consumul de ouă nu crește nivelul colesterolului din sânge și poate chiar reduce riscul de accidente vasculare cerebrale, boli de inimă și alte probleme de sănătate, relatează The Health Site.

Publicația relatează că ouăle pot fi dăunătoare doar pentru persoanele cu alergii sau intoleranță individuală. Ouăle de găină sunt o sursă excelentă de proteine de calitate și aminoacizi necesari pentru dezvoltarea musculaturii, în special pentru bărbații care sunt implicați activ în sport.

CITEȘTE ȘI: Un medic a dezvăluit ce se întâmplă cu ficatul tău dacă mănânci ouă la micul dejun

În plus, acestea ajută la menținerea integrității țesuturilor, cresc activitatea creierului, scad tensiunea arterială și susțin sănătatea ochilor.

Consumul zilnic de ouă poate face organismul mai puternic și mai rezistent. Beneficiile lor sunt determinate în primul rând de compoziția lor bogată: conțin proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine, minerale și într-o formă ușor de digerat.

„Studiile arată că consumul de ouă nu crește nivelul de colesterol din sânge și poate chiar reduce riscul de accidente vasculare cerebrale și boli de inimă”, scrie publicația.

Ouăle și influența lor asupra sângelui

„Există dovezi că un consum zilnic de ouă ajută la dezvoltarea musculaturii. Acestea conțin proteine de înaltă calitate și aminoacizi utilizați de organism în procesul de construire a țesutului muscular. De asemenea, consumul lor ajută la menținerea integrității țesuturilor și crește activitatea cerebrală. În plus, consumul zilnic de ouă ajută la reducerea tensiunii arteriale”, adaugă portalul de sănătate, citând studii publicate în Web Med.

„Ouăle fierte au un efect benefic asupra activității sistemului nervos, reduc stresul, combat depresia și oboseala. Componentele active din produsul comentat ajută la îmbunătățirea stării pielii și a părului și, de asemenea, reduc riscul de apariție a tumorilor mamare”, mai scrie portalul.

CITEȘTE ȘI: Fii atent când cumperi ouă din magazin: Pericolul remarcat de experți

De asemenea, este important faptul că acest produs ajută la obținerea unei pierderi în greutate și la menținerea unei greutăți sănătoase. Este hrănitor și satură mult timp, iar conținutul său caloric este scăzut.

În lipsa unor probleme cronice de sănătate, puteți mânca chiar și 20 de ouă pe săptămână. În același timp, consumul lor în exces este grevat de tulburări în funcționarea pancreasului, a rinichilor sau a ficatului.

Comentarii: