NUTRITIE SANATATE

Ce se va întâmpla cu corpul tău dacă mănânci 50 de grame de unt în fiecare zi?

Ce se va întâmpla cu corpul tău dacă mănânci 50 de grame de unt în fiecare zi? Din cauza conținutului ridicat de calorii, untul nu este prezent în dieta multor persoane. Dar este corect să renunți complet la el?

Ce se va întâmpla cu organismul tău dacă mănânci o bucată de unt în fiecare zi?

O bucată din acest produs conține o grămadă de substanțe utile – sodiu, zinc, mangan, cupru, fier și calciu. Acestea au un efect benefic asupra stării pielii, părului și unghiilor, încetinesc procesul de îmbătrânire, cresc imunitatea și starea de spirit.

CITEȘTE ȘI: Unt sau margarină? Care dintre cele două reprezintă un pericol mai mare pentru sănătate

Veți fi surprinși să aflați că uleiul conține o concentrație mare de vitamina A, care nu se găsește în niciun tip de ulei vegetal.

Aproximativ 50 g de ulei pe zi pot umple o treime din rata necesară a acestei vitamine, care susține imunitatea, concentrarea și îmbunătățește vederea.

Uleiul, datorită grăsimilor din compoziția sa, ajută la absorbția unor vitamine precum E, vitamina D, precum și a vitaminelor B. Acidul oleic pe care îl conține ajută la prevenirea cancerului.

Uleiul conține, de asemenea, o cantitate mare de triptofan, un aminoacid care favorizează producția de serotonină.

Prin urmare, un consum moderat al acestui produs reduce dorința de dulciuri, iar o bucată mică de unt poate preveni mâncatul în exces, relatează the health site.

CITEȘTE ȘI: Renunţă la unt şi margarină! Le poţi înlocui cu fructul care conţine 16 vitamine şi minerale

Uleiul conține peste 150 de acizi grași, inclusiv 20 de acizi esențiali pe care organismul nu îi poate produce singur. Din cauza conținutului său ridicat de calorii, ar trebui consumat în cantități limitate de către cei care sunt preocupați de silueta lor.

Dar asta nu înseamnă că trebuie eliminat complet untul din alimentație, potrivit The Health Site.

Comentarii: