SANATATE

Simptomele pe care femeile nu ar trebui să le ignore: Indică o tensiune arterială ridicată

daoism.ro

Simptomele pe care femeile nu ar trebui să le ignore: Indică o tensiune arterială ridicată. Tensiunea arterială ridicată trece adesea neobservată. Aceasta pune o presiune suplimentară asupra vaselor de sânge, inimii, creierului și altor organe, inclusiv ochii și rinichii.

De asemenea, este strâns legată de riscurile de boli mortale – atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.

Experții Societății Europene de Cardiologie (ESC) au declarat că probabilitatea de apariție a bolilor de inimă asociate cu tensiunea arterială ridicată este mult mai mare la femei decât la bărbați.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul care prelungește viața femeilor trecute de 65 de ani

Experții explică acest lucru prin faptul că problemele cardiace la femei sunt adesea interpretate ca fiind rezultatul oboselii, al suprasolicitării sau al particularităților corpului feminin.

Potrivit statisticilor, patologiile cardiace periculoase (de exemplu, infarctul miocardic) sunt diagnosticate și tratate mai târziu la femei decât la bărbați.

Simptomele pe care femeile nu ar trebui să le ignore

Profesorul Angela Maas, purtător de cuvânt al Centrului Medical al Universității Radboud (Olanda), spune: „Toate femeile în vârstă ar trebui să își ia în serios tensiunea arterială, să îi cunoască valorile și să meargă la medic dacă aceasta devine prea mare.”

„Una dintre consecințele periculoase ale hipertensiunii arteriale la femei este apariția insuficienței cardiace, când mușchiul cardiac se blochează”, a declarat profesorul Maas pentru Mirror.

Simptomele hipertensiunii arteriale la femei pot fi confundate cu menopauza, stresul sau anxietatea. Vorbind despre acest lucru, expertul a numit manifestările adesea neglijate ale hipertensiunii arteriale la sexul frumos.

CITEȘTE ȘI: 3 simptome care apar la femei înainte de un accident vascular cerebral

Acestea includ:

  • oboseală crescută
  • retenție de lichide,
  • umflături
  • lipsă de aer
  • aritmie
  • durere în piept sau între omoplați
  • dureri de cap
  • schimbări frecvente de dispoziție

Specialistul le-a sfătuit pe femei să își ia obiceiul de a-și verifica tensiunea arterială începând cu vârsta de 40 de ani.

Profesorul Maas avertizează că lipsa exercițiilor fizice, creșterea bruscă în greutate, aportul ridicat de sare și consumul excesiv de alcool se numără printre cele mai frecvente cauze ale apariției hipertensiunii.

Comentarii: