REVIEW

Ce spun marile lanţuri de magazine în scandalul de scumpire a ouălor

Foto: Pinterest.com

Reprezentanţii Ministerului Agriculturii, ANSVSA, ANPC şi ANAF s-au întâlnit la începutul acestei săptămâni pentru a discuta pe tema posibilelor cauze ale scumpirii alimentelor din ultima perioadă. Potrivit preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Bogdan Pandelică, peste o săptămână, instituţiile ar trebui să vină cu un raport pe care să-l prezinte primului-ministru.

Până atunci însă, marile magazine așteaptă să vadă care este concluzia analizei pe care Consiliul Concurenței o derulează în scandalul de scumpire a ouălor.

Marii retaileri vor ieşi şi vor da un răspuns în cazul scandalului de scumpire a ouălor la momentul pe care îl vor considera oportun, iar până atunci aşteaptă finalizarea anchetei Consiliului Concurenţei, a declarat joi, pentru Agerpres, Florin Căpăţână, vicepreşedinte, Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România.

„Vom ieşi la momentul la care noi vom considera că este oportun să ieşim şi să dăm un răspuns cu subiect şi predicat la acuzaţiile lansate în spaţiul public. Până atunci ne-am rezervat dreptul de a vedea ce va spune Consiliul Concurenţei şi de a se termina ancheta care este, am înţeles, în desfăşurare”, a spus Florin Căpăţână.

DIFERENȚA dintre ouăle cu coajă albă şi cele cu coajă maronie

Cura cu DROJDIE DE BERE, dieta recomandată în sezonul rece. Află de ce!

De asemenea, acesta a precizat că, până în acest moment, din informaţiile pe care le deţine, autoritatea de concurenţă nu a demarat controale la sediile retailerilor, însă acestea pot fi lansate oricând.

‘Că ouăle costă 36 de bani habar nu am, dar toţi ştim că polonezii şi-au închis nenumărate ferme din cauza salmonelei, toţi ştim că am avut o problemă cu substanţa aceea şi că s-au oprit nişte ouă la graniţă. Toţi ştim treaba aceasta. Toţi ştim că a fost o criză a oului pe piaţa europeană. Dacă eu aş fi producător de ouă şi nu aş fi închis şi aş fi fost corect, ce făceam? Nu aş fi încercat să îmi scot şi eu banii în perioada acesta? Contează că produc la 36 de bani? Admite piaţa să îl vând la un leu, la un leu îl vând domnule! Încerc să scot nişte bani pentru că aşa se trăieşte‘, a afirmat Sorin Minea, preşedinte Angst şi preşedinte Romalimenta.

Ce TIPURI de OUĂ trebuie neapărat să încerci

Efectele miraculoase ale gălbenuşului de ou: Ce ne anunţă specialiştii

Minea a explicat că o perioadă nu au fost ouă în magazine pentru că oferta a fost mult mai mică decât cererea, iar în asemenea condiţii preţul produsului creşte.

Nu o mai arunca! Efectele miraculoase ale cojii de ou asupra organismului

De asemenea, Minea a precizat că untul vândut în România s-a scumpit cu 11%, în condiţiile în care în Europa s-a scumpit cu 40%, iar ţara noastră produce între 40-45% din necesar, iar restul este importat ca unt vrac pe care îl ambalează şi îl vinde pe piaţa autohtonă.

Comentarii: