SANATATE

Cea mai mare GREŞEALĂ a fumătorului prin care își creşte riscul cancerului la plămâni

Printre cele mai răspândite obiceiuri ale fumătorilor este de a se delecta cu ţigară după o masă, mic dejun, prânz sau cină. Deşi tutunul nu este recomandat deloc, nivelul de pericol creşte dacă acesta este consumat după ce ai mâncat.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, dacă masa ta este urmată de ţigară, poţi provoca daune la fel de mari organismului ca atunci când ai fuma 10 ţigări deodată.

Riscul de apariţie a cancerului pulmonar creşte în acest caz. Digestia va avea de suferit în mod direct, pentru că fumul pe care îl ingerezi irită foarte tare mucoasa gastrică, încă din momentul în care aceasta începe să funcţioneze.

Alimentele care interacționează cu medicamentele

Atunci când o persoană fumează mult, toxinele ajung în toate celulele organismului, având în vedere faptul că aparatul digestiv începe de la laringe până la rect.

Nicotina intră în corp şi este rapid distribuită în sânge, iar monoxidul de carbon scade cantitatea de oxigen pe care sângele îl transportă. De asemenea, absorbţia multor vitamine, precum vitamina C sau acidul folic, scade din pricina fumatului.

Caisele, un adevărat miracol pentru sănătate: Recomandări şi sfaturi de la specialişti

Ce PREJUDECĂȚI au femeile despre bărbați

De ce buzele noaste par roșii? De ce diferă de alte zone ale pielii?

Împreună cu alimentaţia în exces, riscul afecţiunilor cardiovasculare va creşte.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: