SANATATE

Care sunt cele mai EFICIENTE exerciții fizice pentru slăbit

Foto: Pinterest.com

Între alergat viteză şi jogging, care credeţi că va ajută să slăbiţi mai repede? Primul tip de mişcare presupune un efort de intensitate mare, dar pe o perioada scurtă de timp. Joggingul, în schimb, este un exerciţiu de intensitate medie sau scăzută, dar cu o durata mai lungă.

Conform studiilor, un antrenament scurt şi intens poate depăşi din perspectiva consumului caloric unul de intensitate mică, dar de durata mare.

Explicația este extrem de simplă. Antrenamentele efectuate la o intensitate mică sunt mult mai economice pentru organism în privința consumului energetic, pe când mișcarea intensă eliberează cantități mai mari de energie.

Potrivit specialiştilor, în ceea ce priveşte prevenţia creşterii în greutate, intensitatea exerciţiilor este mai importantă decât durata lor. Mai exact, în urma unui studiu efectuat pe aproape cinci mii de persoane s-a demonstrat că pentru fiecare minut în plus de efort intensiv în fiecare zi, riscul de obezitate a scăzut cu 5% în cazul femeilor şi cu 2% în cazul bărbaţilor, informează Digi24.ro.

Exerciții fizice simple care îți vor îmbunătăți considerabil viața sexuală

Exerciţiile care te ajută să scapi RAPID de CELULITĂ / VIDEO

DURATA ideală a programului de exerciții fizice pentru slăbit

Dacă vreţi, aşadar, să slăbiţi rapid, înlocuiţi joggingul de dimineaţă cu alergatul viteză.

Sau alegeţi antrenamentele de tip interval training, adică antrenamente cu intervale diferite de intensitate. Sunt ideale pentru persoanele care nu au suficient timp la dispoziţie pentru o oră la sală în fiecare zi, dar vor să piardă cu rapiditate ţesutul adipos.

Foto: Pinterest.com

Moderaţia, cel mai eficient exerciţiu

După o încălzire uşoară efectuaţi exerciţii moderate, iar apoi intense, intercalate de perioade scurte de pauză. Repetaţi aceste cicluri de câte ori puteţi, iar la final faceţi exerciţii care nu necesită mult efort.

Dacă sunteţi începători, specialiştii atrag atenţia să scădeţi intensitatea exerciţiilor atunci când simţiţi senzaţia de arsură la nivelul muşchilor. Asta pentru că în acel moment organismul începe să ardă din glucide, în loc de grăsimi. Dacă exageraţi cu intensitatea va puteţi alege cu accidentări, scăderea motivaţiei sau a imunităţii. De aceea, cei care nu sunt familiarizaţi cu mişcarea sunt sfătuiţi să apeleze mai întâi la sfatul unui instructor.

Exercițiul-minune! Durează doar 3 MINUTE pe zi, dar îți lucreză TOȚI mușchii corpului

5 minute: Exercițiile care înlocuiesc o oră în sala de gimnastică / VIDEO

Mănânci produse fast food? Câte minute de exerciții fizice îți trebuie pentru a arde caloriile din fiecare produs

Nu uitaţi că pentru a slăbi sau pur şi simplu pentru a avea un stil de viaţă sănătos, nu este de ajuns să faceţi mişcare. La fel de importante sunt şi alimentaţia, dar şi odihna.

Comentarii: