NUTRITIE SANATATE

Atenţie la alimentele pe care le consumi: Cum te influenţează cantitatea de soia

Foto: Pinterest.com

Specialiştii ne oferă o serie întreagă de sfaturi pe care nu trebuie să le ocolim. Mare atenţie la alimentele pe care le consumăm. Cantitatea de soia din ele ne poate face probleme.

 

Relația noastră cu soia s-a tot schimbat de-a lungul timpului. Azi, o consumăm aproape toți, uneori chiar fără să știm sau să vrem. Asta pentru că majoritatea alimentelor procesate, pe care le găsești în magazinele de la noi, folosesc soia ca alternativa mai ieftină la carne.

 

Proteinele din soia sunt una dintre caracteristicile care o fac atât de dorită. Acestea fac parte din grupa proteinelor alimentare cu valoare biologică medie. Ca termen de comparație, proteinele animale – din carne, ou și lapte – sunt proteine complete cu valoare biologică mare.

Îți place trandafirul pe care l-ai primit? Folosește un CARTOF pentru a-l putea planta direct în ghiveci

Mănânci mult usturoi? Vezi cu ce PROBLEME de sănătate te poți confrunta!

Diferenţa dintre fasolea verde şi cea galbenă. Care este mai sănătoasă

Dincolo de asta, mai există o mare diferență calitativă din punct de vedere nutritiv între aceste două tipuri de proteine. Ambele tipuri de proteine – vegetale și animale – conțin aminoacizi cei 8 aminoacizi esențiali, pe care îi putem introduce în organism doar prin alimentație. Diferența este că doar cei conținuți de cele animale au proportia cea mai apropiată de cele necesare organismului uman. În schimb, cele de proveniență vegetală, cum e și cazul soia, au intre 1-3 aminoacizi esențiali în cantități mai mici  (sunt în proporție mai mică decât cea necesară organismului) care limitează asimilarea celorlalți 5 în organism.

Boala cronică a bărbatului tânăr. CÂND şi DE CE trebuie să mergi urgent la medic!

CUM se taie UNGHIILE copiilor

Gențile metalice, modalitatea perfectă pentru completarea outfitului în 2017

De aceea trebuie să avem grijă să păstrăm un echilibru între cantitatea de proteină animală și cea vegetală, întrucât cea vegetala este folosită în foarte multe tipuri de alimente, conform publika.md. Dintre ele, cel mai des sunt folosite în preparatele din carne, datorită faptului că derivatele din soia și amidonul au putere de hidratare (adică leagă apa).

Le consideri naturale și sănătoase? Iată alimentele MODIFICATE GENETIC pe care le consumăm cel mai des

Fructele care ne scapă de boli grave: Cum poate fi evitat cancerul

Un nou TIP de pepene din DĂBULENI, va lua cu asalt piețele, spre șocul clienților

Partea bună e că există companii atente ca produsele lor să conțină doar ingrediente de calitate, fără înlocuitori și, drept urmare, au început să ia măsuri pentru a elimina soia din produselor lor și de a folosi, în schimb, numai carne.

Comentarii: