SANATATE

Ceaiul care, consumat în exces, poate afecta ficatul, ducând chiar la hepatită

medicalnewstoday.com

Ceaiul verde are un aport caloric scazut si este des folosit in curele de slabire. Consumat insa in exces poate crea probleme ale ficatului si declansa hepatita.

Cele mai periculoase sunt suplimentele pe bază de ceai verde întrucât o cantitate mai mare decât este tolerată de corp poate fi o adevărată o catastrofă.

CITEȘTE ȘI: Sănătatea ficatului: Cum să protejezi acest organ de agresiunea medicamentelor

Un raport medical publicat în British Medical Journal (BMJ) Case Reports a prezentat cazul unei adolescente de 16 ani care a baut zilnic cate 3 cani de ceai verde pentru a slabi, scrie acasa.ro. A fost diagnosticata ulterior cu hepatita. Ea cumpărase ceaiul de pe internet și îl consumase zilnic mai multe luni pentru a scăpa de kilogramele în plus.

In urma analizelor, medicii au constatat că unul dintre ingredientele din ceaiul verde pe care aceasta îl bea, teina, ar fi provocat hepatita în cazul tinerei. Ceaiul verde a mai fost asociat cu efecte negative asupra în trecut, afectând în special ficatul. Mai mulți cercetători au publicat articole științifice care arată că mai mulți pacienţi s-au îmbolnăvit în urma consumului unor extracte din ceai verde.

CITEȘTE ȘI: Un ficat sănătos înseamnă o viață normală: Ce să NU faci pentru a menţine ficatul sănătos

Ceaiul verde devine periculos în special din cauza pesticidelor existente pe frunzele din care se prepară, dar și a săculeților de plastic în care este ambalat. În contact cu apa fierbinte se eliberează foarte multe particule de plastic în corp, care în timp pot provoca probleme digestive.

Comentarii: