NUTRITIE SANATATE

Ceaiul verde previne formarea cariilor. Alte beneficii importante, inclusiv împotriva cancerului

medicalnewstoday.com

Ceaiul verde sau chinezesc este mai puţin procesat decât cel negru şi are o aromă diferită. Dincolo de gust, este o sursă bogată de polifenoli, compuşi despre care se crede că au efect anticancerigen. Nu este singurul beneficiul pentru sănătate al acestui tip de ceai.

Risc scăzut pentru a dezvolta cancer gastric

Persoanele care obişnuisc să consume ceai verde au riscuri mai mici de a dezvolta cancer gastric, pulmonar, de esofag, de pancreas sau de colon, comparativ cu cele care nu au acest obicei. Aceasta pentru că polifenolii din ceai verde stimulează producţia unor antioxidanţi importanţi şi a unor enzime care blochează mutaţiile canceroase, potrivit adevarul.ro.

CITEȘTE ȘI: Beneficiile mai puțin știute ale ceaiului de mentă: Cum ajută stomacul și creierul

Ajută la combaterea arsurilor solare

Prezent în multe creme, ceaiul verde ajută şi la combaterea arsurilor solare. În plus, poate ajuta la prevenirea coagulării anormale a sângelui, la scăderea tensiunii arteriale şi a creşeterea nivelului de colesterol bun – HDL.

Stimulează oxidarea grăsimilor

Mai mult decât atât poate fi o armă redutabilă în pierderea kilogramelor nedorite prin stimularea oxidării grăsimilor şi inhibarea enzimelor care procesează carbohidraţii şi grăsimile.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul-medicament natural. Obligatoriu în lupta împotriva gripei şi răcelii

Împiedică bacteriile să se fixeze pe dinți

Sub formă de băutură, ceaiul verde împiedică bacteriile să se fixeze pe dinţi, ajutând la prevenirea cariilor.

Comentarii: