NUTRITIE SANATATE

Cel mai bun mic dejun pentru ficat: Alimentele care ajută la reducerea cantității de grăsime stocată în acesta

Foto: getqardio.com

Cel mai bun mic dejun pentru ficat: Alimentele care ajută la reducerea cantității de grăsime stocată în acesta. Ficatul gras poate rezulta din consumul excesiv de alcool. Cu toate acestea, boala ficatului gras non-alcoolic este încă cea mai frecventă cauză a bolii.

Dacă nu este tratată, consecințele nu vor fi bune – va duce la ciroză și insuficiență hepatică, va agrava bolile cronice existente, în special diabetul.

Cu toate acestea, există totuși vești bune, potrivit oamenilor de știință. Aceștia afirmă cu autoritate că dieta este principalul tratament pentru boala ficatului gras, necesitând atât adăugarea anumitor alimente în alimentație, cât și excluderea altora.

CITEȘTE ȘI: Un medic a indicat care sunt obiceiurile și metodele care întăresc ficatul

Cel mai bun mic dejun pentru ficat

Alimentele bogate în fibre ajută la reducerea cantității de grăsime depozitată în acest organ, spune nutriționistul Trista Best și a enumerat astfel de alimente.

Printre acestea se numără:

  • legumele,
  • cerealele integrale,
  • fructele.

Prin urmare, prima recomandare dată de un specialist este să consumi mai multe cereale integrale.
Consumul lor la micul dejun este mult mai sănătos decât includerea carbohidraților rafinați în meniul de dimineață.

Schimbarea obiceiurilor alimentare poate contribui la reducerea țesutului hepatic gras – crescând aportul de fibre și reducând impactul negativ asupra organismului al grăsimilor care se găsesc în mulți carbohidrați rafinați, spune Dr. Trista Best.

„Merită să acordăm atenție consumului de zahăr adăugat, acesta activează și el creșterea grăsimii corporale. Potrivit unor studii recente, chiar și o cantitate moderată din acest zahăr poate uneori aproape dubla producția de grăsime în organismul în cauză. Desigur, nu este atât de ușor să renunțăm la dulciuri, dar experții au sugerat o soluție: consumați fructe în loc de dulciuri. Este mult mai benefic”, spune expertul.

Evitați carne procesată

Pentru a proteja țesutul hepatic, consumați cât mai puțină carne procesată, mai ales la micul dejun. Boala ficatului gras non-alcoolică este mai frecventă la persoanele cu niveluri ridicate de colesterol „rău” și la persoanele supraponderale, a împărtășit expertul în nutriție Toby Amidor, care și-a împărtășit observațiile.

Consumul regulat de carne procesată poate contribui la niveluri ridicate de colesterol și la alte probleme cardiace, spune el. Alimentele populare, cum ar fi șunca și cârnații, sunt bogate în grăsimi saturate care blochează arterele.

CITEȘTE ȘI: Sănătatea ficatului: Băutura care elimină metalele grele din acesta

Prin urmare, în loc de un sandviș apetisant, dar nu deosebit de sănătos, cu cârnați, ar trebui să luați micul dejun cu mai multe fructe și legume.

Micul dejun ar trebui să fie variat. Această abordare a dietei de dimineață va oferi organismului mai multe substanțe nutritive și va ajuta la echilibrarea caloriilor consumate, potrivit actualno.com.

Comentarii: