Cel mai sănătos fruct pentru ficat: Îl protejează și îl ajută să se se recupereze. Pentru a menține sănătatea ficatului, ar trebui să includeți un fruct în dieta zilnică. Este vorba despre avocado, care este bogat în cele mai benefice substanțe pentru acest organ, informează gastroenterologul Dr. Elena Butenko.
Medicul subliniază că avocado poate fi numit cu încredere un produs ideal pentru ficat. Acest fruct este bogat tocmai în acele substanțe care au cel mai pozitiv efect asupra acestui organ.
CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă cu ficatul tău dacă bei două cești de cafea pe zi

Cel mai sănătos fruct pentru ficat: Îl protejează și îl ajută să se se recupereze
Specialistul notează că avocado conține o cantitate uriașă de vitamine, grăsimi mononesaturate și antioxidanți. Aceștia din urmă încetinesc pe cât posibil toate procesele de afectare a ficatului și favorizează recuperarea acestuia. Consumul regulat al acestui fruct accelerează semnificativ regenerarea celulelor hepatice, în absența patologiilor sau a factorilor externi negativi, explică expertul.
Dr. Butenko adaugă că fructele de pădure sunt bune și pentru ficat, datorită acelorași antioxidanți, vitamine și minerale care împiedică distrugerea acestui organ. Pentru a îmbunătăți sănătatea ficatului, puteți include în dietă și fulgi de ovăz, care sunt bogați în vitamine B și fibre sănătoase, care facilitează digestia.
Expertul explică faptul că antioxidanții sunt substanțe care reacționează cu radicalii liberi și îi neutralizează.
Alte beneficii ale avocado
Principalul beneficiu al avocado este că, pe lângă vitaminele, macro- și microelementele enumerate mai sus, este bogat în fibre și grăsimi sănătoase, dar nu conține practic carbohidrați.
Printre proprietățile benefice ale produsului se numără următoarele:
- normalizează tensiunea arterială;
- reduce nivelul colesterolului și previne ateroscleroza;
- întărește sistemul imunitar și îmbunătățește funcțiile creierului;
- reduce riscul de anomalii în timpul sarcinii;
- produce testosteron în corpul masculin.
Persoanele care suferă de boli cardiovasculare ar trebui să mănânce avocado, potrivit expertului. Acidul oleic, din care produsul este bogat, ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge, cu un consum regulat. De asemenea, tensiunea arterială se normalizează, iar riscul de a dezvolta o boală precum tromboembolismul scade.
CITEȘTE ȘI: Cum să-ți păstrezi ficatul sănătos: 7 sfaturi care îl ajută să funcționeze foarte bine
Consumul regulat de avocado întărește organismul și îl saturează cu vitamine și elemente care sunt necesare în mod constant. Avocado este util și pentru funcționarea creierului datorită antioxidanților din care este bogat. Aceștia acționează asupra celulelor, protejându-le, ceea ce este o bună prevenire împotriva bolii Alzheimer.
Avocado este bun pentru vedere și, de asemenea, ajută la depresie și îmbunătățește circulația sângelui.
Comentarii:









