NUTRITIE SANATATE

Cele 3 preparate pe care e mai bine să le consumi reci: Nu îți crește glicemia consumate astfel

Foto: Pinterest.com

Cele 3 preparate pe care e mai bine să le consumi reci: Nu îți crește glicemia consumate astfel. Fie că este vorba de spaghete sau cartofi prăjiți, mulți oameni iubesc alimentele bogate în carbohidrați, dar, de dragul sănătății lor, încearcă să le evite.

Dar acest lucru nu ar trebui să fie cazul. Dacă urmați un truc simplu, nu numai că puteți economisi câteva calorii atunci când le consumați, dar vă puteți chiar întări flora intestinală.

Cele 3 preparate care ar trebui consumate reci

Pastele, cartofii și orezul alb sunt adesea considerate alimente care îngrașă. Acestea conțin amidon, o mulțime de carbohidrați și provoacă o creștere bruscă a nivelului de zahăr din sânge. Dar dacă lași aceste alimente să se răcească înainte de a le mânca, te poți bucura de ele cu conștiința împăcată.

„Când alimentele bogate în amidon sunt răcite, amidonul rezistent se descompune. Acest lucru are un efect pozitiv asupra florei intestinale, reglează glicemia și chiar vă poate ajuta să slăbiți”, spune nutriționistul Igor Strokov, potrivit actualno.com.

CITEȘTE ȘI: De ce să nu arunci coaja de la usturoi: Cum este folosită de unii bucătari în a da o aromă preparatelor

„Așadar, lăsați porția de paste sau cartofi să se răcească înainte de a mânca. Acest lucru are trei avantaje principale față de varianta proaspăt gătită la cald”, adaugă specialistul.

1. Întărirea microflorei intestinale

Amidonul rezistent se comportă în organism în mod similar cu fibrele. El ajunge în intestinul gros sub formă nedigerată, unde este descompus treptat de bacteriile active. Acesta întărește flora intestinală și are un efect pozitiv asupra digestiei.

2. Reglarea zahărului din sânge

Amidonul rezistent împiedică creșterea excesivă a nivelului de zahăr din sânge în urma consumului de alimente bogate în carbohidrați, cum ar fi cartofii, pastele sau orezul alb. Organismul nostru produce mai puțină insulină și, astfel, se reduce dorința de a consuma alimente.

CITEȘTE ȘI: Remedii pentru tensiunea prea mare: Trei băuturi preparate în casă, care te feresc de medic

3. Economisirea caloriilor

Alimentele bogate în amidon conțin mai puține calorii atunci când sunt răcite decât atunci când sunt calde. Acest lucru se datorează faptului că organismul nu le poate folosi pe deplin pentru producerea de energie din cauza amidonului rezistent din ele.

„Dar nu vă faceți griji, nu va trebui să vă privați de mese calde în viitor. „Dacă reîncălziți cartofii, pastele și orezul după ce s-au răcit, cantitatea de amidon rezistent va rămâne în mare parte”, a adăugat expertul.

Comentarii: