LIFESTYLE

Cele 6 canioane din România. Cum se ajunge la ele

Un canion este o vale adanca si ingusta cu pereti abrupti prin care raurile vijelios curg raurile. Desi acestea nu predomina in relieful tarii noastre, putinele canioane din Romania sunt extrem de frumoase si parcurgerea traseelor din aceste locuri oferta experiente de neuitat. Trasee de alipinism, drumetii, sute de trepte de urcat si imagini care iti taie rasuflarea sunt doar cateva dintre motivele pentru care trebuie sa vizitezi aceste locuri.

Canionul 7 Scari

Nu departe de Valea Prahovei va asteapta Canionul 7 Scari. Cu o inaltime de 160 de metri, pentru a ajunge in varf va trebui sa urci pe toate cele 7 scari metalice amenajate si numeroasele pasarele. Parcurgerea canionului nu ar dura mai mult de 30 de minute, insa nu este un traseu recomandat fara incaltaminte adecvata, ne avertizeaza cei de la Turistcenter.ro. Privelistea de la inaltime este spectaculoasa, iar turistilor care viziteaza zona Brasovului le este recomandata vizitarea acestui obiectiv turistic.

Rapa Rosie din judetul Alba

Pe o suprafata de 800 metri, acest canion are forma unui perete imens cu aspectul unei orgi gigante. Format din coloane si piramide, Canionul Rapa Rosie face parte din Rezervatia complexa cu acelasi nume, o zona protejata datorita florei si geologiei unice pe suprafata tarii si chiar a faptului ca aici au fost descoperite fosile vechi de 70 de milioane de ani. Poti vizita Rapa Rosie cand vizitezi judetul Alba, aceasta fiind la aproximativ 3 km de orasul Sebes.

Canionul Banita

Canionul Carstic de la Banita este un obiectiv turistic putin promovat, insa este incredibil de frumos. Paraul Jupaneasa, care parcurge acest canion, a sculptat de-a lungul timpului, in calcar, o forma perfect curbata. Locul este presarat si cu legende frumoase, acestea spunand ca in aceasta zona dacii au ascuns de romani o comoara, protejand-o cu un blestem.

Canionul si Cascadele Tamina din Masivul Piatra Mare

In Valea Prahovei, in apropiere de Busteni, poti gasi Cascadele Tamina si Canionul din Masivul Piatra Mare. Cascadele Tamina sunt 5 mici cascade cu un singur punct de varsare. Privelistea din Canionul Tamina este extraordinara, mai ales in zilele cu soare si cer senin, cand in planul indepartat se poate zari fara problem pasul Predeal. In zona Canionului Tamina,
vor fi extrem de multumiti, aici fiind amenajate nu mai putin de 71 de trasee de escalada. Zona este insa foarte greu de explorat pentru turisti, fiind extrem de abrupta si avand instalatii degradate. In ultima perioada insa se lucreaza la reabilitarea zonei, pentru a repune Canionul si Cascadele Tamina in circuitul turistic.

Canionul Oratii din Culoarul Rucar-Bran

Canionul Oratii este situat la poalele muntilor Piatra Craiului, in culoarul Rucar-Bran, din Valea Oratii. La finalul parcurgerii traseului din Canionul Oratii, din punctul de belvedere veti avea o priveliste minunata asupra Cetatii Oratii, Cheilor Dambovitei si Cheilor Dambovicioarei. Acest canion se afla la doar 24 de kilometri de Castelul Bran. Astfel, zona devine destinatia perfecta de vara pentru o escapada de weekend care sa le cuprinda pe toate: munte, relaxare si putina istorie.

Canionul Moldoveanu

In Muntii Fagarasului, putem explora Canionul Moldoveanu. Cu un continut ridicat de calcare si dolomite, acest canion este usor de parcurs in zilele calde de vara, cu o durata de aproximativ 3 sau 4 ore. Canionul Moldoveanu este destinatia pe care trebuie sa o incluzi in vacanta ta in Muntii Fagaras, alaturi de Palatul Brukenthal si Cascada Balea.

Foto: turistcenter.ro

Comentarii: