LIFESTYLE

15 alimente pe care le poți consuma oricât de mult vrei, dar care nu îngrașă

Chiar și pentru persoanele extrem de preocupate de propria siluetă, avem vești bune: există alimente pe care le puteți mânca, oricât, fără limitări. Alimentele ideale! Sunt bogate în fibre, dar au un număr mic de calorii; sunt sățioase, iar consumul lor, chiar în cantități mari, nu aduce după sine riscul creșterii în greutate.

Vă prezentăm astăzi o listă cu astfel de produse. Cu toate acestea, alimentația dumneavoastră ar trebui să fie echilibrată, compusă dintr-o varietate de produse, nu doar alimentele descrise în cele ce urmează.

Popcorn

Dacă preparați floricele fără unt și fără zahăr (evenual, doar cu puțină sare, de exemplu), puteți mânca fără frică. Astfel preparat, o porție, însemnând aproximativ o cană, are doar 31 kcal.

 Țelina

Tulpinile de țelină au în compoziție 95% apă. Consumul lor te ajută nu numai să pierzi în greutate, dar și să-ți detoxifici organismul datorită efectului lor diuretic.

Vânăta

O porție de vinete la grătar sau la cuptor, preparată fără ulei, nu are mai mult de 24 kcal astfel încât vă puteți bucura de această legumă, fără nici o restricție. Dacă însă vânăta nu este tocmai leguma dumneavoastră preferată, încercați cu încredere condimente, precum usturoiul și ierburile aromatice. Gustul rezultat nu va avea nimic în comun cu ceea ce erați deja obișnuiți.

Citricele – portocale, grapefruit și mandarine

Deși consumul de fructe, în cantități mari, nu este recomandat dacă vă doriți să pierdeți în greutate, citricele reprezintă excepția. În afară de vitamina C, sunt extrem de bogate în fibre, precum și în acei compuși numiți flavonoizi, cu proprietăți anticancerigene.

Alge

Algele, cum ar fi laminaria, sunt cea mai bună sursă de iod. Ele ajută la funcționarea normală a glandei tiroide, păstrând hormorii tiroidieni la niveluri normale și împiedicând astfel creșterea în greutate.

Pepenele galben și pepenele roșu

Având 60-70 kcal per felie, puteți să vă bucurați în fiecare zi de aceste fructe delicioase. Crează rapid senzația de sațietate și, în plus, vă vor ajuta sistemul digestiv, ficatul și pielea, contribuind astfel la îmbunătățirea stării generale de sănătate a organismului.

Zucchini

O porție de zucchini are aproximativ 42 de kcal. Reglează tensiunea arterială, stimulează digestia, vă menține privirea sănătoasă și previne îmbătrânirea. Este o garnitură excelentă!

Castravete

O legumă indispensabilă pentru toți cei care își doresc să piardă în greutate: este un foarte bun diuretic și vă ajută să dați jos kilogramele în plus, fără a dăuna însă organismului.

Sfeclă

Sfecla este o sursă bodată de nutrienți, printre care cel mai important este manganul. Consumul de sfeclă roșie ajută la arderea grăsimilor și îmbunătățește circulația sângelui, oferind în schimb energie şi vitalitate pe parcursul întregii zile. Sucul de sfeclă ajută organismul să răspundă mai bine la diferite sarcini, balansând nivelul de oxigen consumat şi crescând nivelul de rezistenţă a corpului. O porție medie are doar 40 kcal.

Ouăle

Le puteți mânca în orice moment al zilei, chiar și la masa de seară, fără teama de a lua kilograme în plus. Bineînțeles, ouăle fierte sunt mul tmai sănătoase decât cele prăjite!

Ananas

Acest fruct delicios este prietenul cel mai bun al celor care vor să slăbească. Ananasul are proprietăţi antiinflamatorii, purgative, detoxifiante, antidepresive şi are efect revigorant. Ananasul proaspăt este recomandat spre consum după mesele copioase, bogate în carne, deoarece deblochează conglomeratele alimentare din stomac şi înlătură durerile digestive.
Bromelina din ananas are efect antiinflamator, fapt care împiedică formarea cheagurilor de sânge responsabile de tromboze şi acccidente vasculare cerebrale, deci scade riscul de boli cardiovasculare. Ananasul nu are deloc grăsimi sau colesterol şi are doar 50 de calorii per 100 grame, multe fibre şi proteine, ceea ce îl face ideal în curele de slăbire.

Mere și prune

Un măr pe zi ține doctorul la distanță. Și are doar 50 de kcal per 100 grame. Consumul de mere crează rapid senzația de sațietate și va îmbunătățește digestia. Prunele sunt bogate în vitamina C și potasiu, menținându-vă sănătatea inimii și a vaselor de sânge. Corcodușele sau zarzărele intră în aceeași categorie și au aceleași efecte cu ale prunelor.

Salata verde

Salata este o sursă extrem de bogată de acid folic și poți consuma oricât: o frunză de salată are doar 3 kcal.

Fructe de pădure: coacăze, afine, căpșuni

Coacăzele și afinele sunt bogate în vitamina C, având și proprietăți diuretice în același timp, contribuind la eliminarea excesului de apă. Căpșunile conțin foarte multe substanțe nutritive și ajută atât sistemul digestiv, cât și pe cel cardiovascular.

Varză, broccoli, conopidă

Aceste legume sunt aliați de nădejde în lupta împotriva excesului de greutate. O porție de varză tocată are doar 7 kcal. Nu trebuie să mâncați, desigur, numai varză și conopidă, însă puteți să le includeți în meniul dumneavoastră de câteva ori pe săptămână.

Și încă ceva…

Dacă vreți să pierdeți în greutate sau să vă mențineți greutatea, luați masa de seară cu 3-5 ore înainte de culcare. Astfel, dacă vă băgați în pat în jurul orei 23.00, puteți lua cină, fără griji, în jurul orei 19.00. dacă ora de culcare este mai târziu, la miezul nopții sau după, ora 20.00 este mai mult decât potrivă pentru a lua cina.

Comentarii: