NUTRITIE

Cele mai bune fructe pentru creier: Previn deteriorarea acestuia

Cele mai bune fructe pentru creier: Previn deteriorarea acestuia. Dacă doriți să vă creșteți aportul de alimente care sunt bune pentru creierul dumneavoastră , fructele sunt o alternativă excelentă. Dar două dintre ele sunt cele mai utile în acest sens – afinele și strugurii.

Cele mai bune fructe pentru creier – afine și struguri

Consumul de fructe nu necesită nicio pregătire prealabilă și satisface pofta de dulce. Datorită acestui fapt, probabilitatea de a ajunge la ceva plin de zahăr adăugat, care cu siguranță nu este bun pentru sănătatea creierului, este mult redusă.

Neurochirurgul Dr. Betsy Granch susține că unul dintre principalele beneficii ale fructelor este că sunt bogate în antioxidanți.

„Fructele bogate în antioxidanți pot fi bune pentru creier. Consumul acestor fructe reduce radicalii liberi și stresul oxidativ asupra țesutului nervos, ceea ce poate îmbunătăți funcția cognitivă.”

Neurologul Dr. Mill Etienne este și el de acord cu expertul. care afirmă că „afinele și strugurii pot preveni deteriorarea celulelor cerebrale și sunt o sursă excelentă de antioxidanți care ajută la prevenirea schimbărilor degenerative la nivelul creierului”.

CITEȘTE ȘI: Medicii au descoperit ce se întâmplă exact cu creierul după ce împlinești 50 de ani

Pe lângă antioxidanți, aceste fructe conțin vitamine, carbohidrați și alte substanțe nutritive care afectează nu doar sănătatea creierului, ci și sănătatea generală. „Atât afinele, cât și strugurii sunt surse excelente de antioxidanți care protejează împotriva schimbărilor degenerative la nivelul creierului”, spun experții.

Banane

La fel ca Dr. Etienne, Dr. Granch recomandă un alt fruct preferat, bananele. „Eu mănânc cel puțin o banană pe zi”, subliniază neurochirurgul, adăugând: „Pe lângă faptul că sunt bune pentru creier, bananele sunt, de asemenea, un aliment excelent pentru sănătatea intestinelor”, relatează expertul.

Portocale și mandarine

Ambii medici sunt de acord că și consumul de citrice este bun pentru sănătatea creierului. Neurologul subliniază că portocalele și mandarinele sunt bogate în vitamina C, care ajută memoria.

Avocado

De asemenea, pe lista lor se află și avocado, despre care spun că este extrem de benefic pentru sănătatea creierului. „Avocado conține grăsimi sănătoase care sunt importante pentru funcția și dezvoltarea creierului. Acestea pot proteja celulele de susținere din creierul nostru”, spune Dr. Granch.

Indiferent ce fruct alegeți să mâncați, dr. În acest fel, nu vă vor lipsi fibrele, care sunt bune pentru intestin și pentru creier.

CITEȘTE ȘI: Nu căuta să scapi de ceea ce nu îți place să faci: Creierul tău ar avea nevoie de așa ceva

„Sucul conține mai mult zahăr concentrat și adesea are adaos de zahăr și calorii, ceea ce îl face mai puțin sănătos decât fructul propriu-zis din care este făcut.
În plus, din cauza concentratului, puteți avea niveluri mult mai mari de zahăr în sânge și un aport caloric general”, explică Dr. Etten, potrivit actualno.com.

Recomandarea sa este să consumați fructe în fiecare zi pentru sănătatea creierului, dar și pentru sănătatea generală. El recomandă consumul zilnic al fructelor enumerate pentru problemele de sănătate existente, cum ar fi boala Parkinson, demența, tulburările cognitive ușoare sau leziunile cerebrale traumatice.

Comentarii: