LIFESTYLE

Cele mai comune FOBII din lume. Vezi dacă și ție îți este frică de aceste lucruri

Foto: Facebook.com

Aparitia fobiilor poate avea loc in copilarie sau in adolescenta si poate avea urmari pentru tot restul vietii. Fobiile afecteaza de doua ori mai multe femei decat barbati si sunt prezente in procesele mentale a zeci de milioane de oameni.

CITEȘTE ȘI: Care este semnificația uitatului la oră FIXĂ la ceas

Unele fobii pot afecta doar cateva sute de persoane, pe cand altele sunt resimtite la nivel global. Potrivit celor de la verywellmind.com, iata care sunt cele mai comune fobii din lume:

Arahnofobia

Teama de paianjeni si alte arahnide e cea mai raspandita fobie din lume, potrivit verywellmind.com. Statistica deloc surprinzatoare dat fiind faptul ca exista arahnide pe tot Globul si reprezentau un adevarat risc pentru stramosii nostri, ce nu erau capabili sa trateze toate afectiunile cauzate de paianjeni.

Foto: Facebook.com

Chiar daca e cea mai comuna fobie, din aproape 35.000 de specii de paianjeni, doar 12 sunt cu adevarat periculoase pentru oameni.

CITEȘTE ȘI: SECRETELE pe care instalatorii NU le spun

Ofidiofobie

Frica de serpi e a doua cea mai intalnita fobie din lume si intra in aceeasi categorie cu arahnofobia. Serpii sunt raspanditi pe tot globul si reprezentau un adevarat pericol pentru stramosii nostri. Chiar si astazi, sunt unele dintre cele mai periculoase vietuitoare.

Foto: Facebook.com

Chiar daca multi oameni se tem de aceste reptile, studiile au demonstrat ca foarte putini s-au intalnit sau se vor intalni vreodata cu un sarpe. Mai mult, studiile arata ca frica e combinata cu dezgustul, ceea ce intensifica reactia la vederea unui sarpe.

Acrofobia

Frica de inaltimi afecteaza zeci de milioane de oameni la nivel global. Persoanele ce sufera de aceasta fobie tind sa evite complet situatiile si locurile in care s-ar putea afla la inaltime, precum podurile sau cladirile inalte.

CITEȘTE ȘI: Care sunt cele mai mari TEMERI ale copiilor. Cum îi poţi ajuta să le depăşească

Uneori, aceasta fobie apare in urma unei experiente traumatizante, insa, in majoritatea cazurilor, e doar un efect al evolutiei ce ne-a invatat ca locurile inalte pot fi extrem de periculoase.

Comentarii: