SANATATE

Celebra actriţă Edith Gonzales, victimă a cancerului ovarian. Care sunt primele semne ale cumplitei boli

metrolatam.com

Edith Gonzales a fost una dintre cele mai apreciate actrițe de telenovele, iar lupta sa cu cumplita maladie nu a fost un secret, dimpotrivă. Actrița dorea să le încurajeze și pe alte paciente, în lupta lor cu acest cancer agresiv.

Din păcate, Edith Gonzalez a murit la vârsta de 54 de ani într-un spital din Mexico City pe 13 iunie 2019. Vedeta, celebră mai ales pentru rolul din „Salome“, fusese diagnosticată în 2016 cu cancer ovarian și a suferit mai multe intervenţii chirurgicale prin care i-au fost extirpate ovarele şi uterul.

Din păcate, în general este depistat în faze înaintate, scăzând considerabil șansele de vindecare. Cele mai tratabile cancere sunt cele depistate în stadii incipiente.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE la aceste semne! Sunt deseori asociate cu simptomele cancerului

Balonarea

De aceea, este extrem de important ca femeile să fie foarte atente la semnele transmise de organism. Atenție, un simptom important al cancerului ovarian este adesea ignorat. Balonarea persistentă poate fi un semn, potrivit doctorulzilei.ro!

Dacă observi că te balonezi foarte des, ceea ce înseamnă mai mult de 3 ori pe săptămână, iar asta nu ți se întâmpla înainte, mergi la medic.

Aceste simptome pot semnala un cancer ovarian, dar nu este, totuși, o regulă.

Vizita la specialist și testele necesare pot dovedi dacă ai sau nu o tumoră canceroasă.

Dureri abdominale si pelvice

De asemenea, fii atentă la dureri abdominale joase și pelvine. Tipul de durere pe care o ai la menstră. Dacă persistă, mergi la medic!

CITEȘTE ȘI: Descoperire majoră a cercetătorilor americani: Ce rasă de câini descoperă cancerul la om în 97% dintre cazuri

Sațietate

Un alt semn important este senzația rapidă de sațietate. Dacă apetitul îți piere inexplicabil mai mult de trei săptămâni, mergi la control.

Nu uitați, prevenția și depistarea precoce sunt ESENȚIALE. Fii atentă și la nevoia frecventă de a urina, și ea poate fi un semnal de alarmă.

Comentarii: