REVIEW

Cercetătorii au descoperit: Cum poate un bărbat să știe din timp dacă va cheli – Degetele de la mâini oferă un indiciu

firstmet.com

Bărbații pot determina probabilitatea de a cheli după lungimea degetelor. Oamenii de știință susțin că probabilitatea de a cheli este de șase ori mai mare dacă degetele inelare sunt mai lungi decât cele arătătoare.

Se spune că chelia masculină, care afectează adesea doi din trei bărbați, poate fi detectată după lungimea degetelor.

Degetul arătător mai scurt decât degetul inelar de la mâna dreaptă

Experții au efectuat un studiu în rândul a 240 de bărbați cu vârsta de peste 37 de ani care au fost diagnosticați cu alopecie androgenetică – cunoscută și sub numele de chelie masculină. Oamenii de știință au descoperit că bărbații care au degetul arătător mai scurt decât degetul inelar de la mâna dreaptă au un risc crescut de chelie masculină și sunt mai predispuși să chelească.

CITEȘTE ȘI: Lovitură de teatru: Oamenii de ştiinţă au descoperit avantaje majore ale cheliei la bărbaţi

Experții cred că un inelar mai mare poate fi un semn al unei expuneri ridicate la testosteron în uter, care, de asemenea, micșorează foliculii de păr.

Modelul de cădere a părului apare, de obicei, atunci când ciclul de creștere a părului a fost întrerupt. Se produc niveluri excesive de dihidrotestosteron, hormon sexual, care afectează sănătatea inimii.

CITEȘTE ȘI: Diferență majoră între creierul bărbaților și al femeilor: La ce vârstă se maturizează DE FAPT bărbații, potrivit cercetătorilor

Cercetătorii din Taiwan spun că lungimea suplimentară a degetului inelar poate indica faptul că oamenii au mai mult din acest testosteron, care reduce dimensiunea foliculilor de păr.

Comentarii: