REVIEW

Cercetătorii răspund: Ce simte cineva înainte de a muri

huffpost.com

Multe persoane se intreaba ce simt oamenii inainte sa moara. Adesea, persoane care au fost in coma, sau la un pas de deces au sustinut ca au vazut o lumina puternica sau persoane trecute in nefiinta care le asteptau.

Cercetatorii au tot incercat de-a lungul timpului sa afle prin ce trec oamenii cu un minut inainte de a se stinge din viata. Concluzia la care au ajuns este incredibila.

CITEȘTE ȘI: De unde vine TEAMA faţă de păsările de noapte?

Frica

Potrivit specialistilor de la American Society of Chemists, cu un minut inainte de a muri oamenii experimenteaza senzatii similare cu cele experimentate in timpul vizionarii unui film horror. Oamenii de stiinta sustin ca creierul uman reactioneaza la fel in ambele cazuri.

Frica are un efect interesant pentru organism, in timpul fricii simturile transmit semnale catre talamus, zona a creierului care participa la preluarea impulsurilor nervoase. Corpul incearca sa lupte pentru a supravietui, iar nivelul de adrenalina creste simtitor in ultimele clipe de viata.

Acest lucru este cu atat mai intens in cazul persoanelor care au un accident sau sunt atacate

Pentru a intelege mai bine, cercetatorii au dat ca exemplu urmatoarea situatie: Atunci cand o persoana este injunghiata ori lovita puternic, i se opresc inima si respiratia, dar creierul lucreaza intens.

CITEȘTE ȘI: Atacul de panică și atacul de cord în vremea conoravirusului: Cum să faci diferența între ele

Se pare ca acesta este motivul pentru care cei care s-au intors din moarte clinica au declarat ca au vazut o luminita salvatoare. Daca medicii intervin in acest stadiu, persoana respectiva poate fi readusa la viata, altfel va intra in moarte biologica, sustin cercetatorii, citati de realitatea.net.

Comentarii: