NUTRITIE

Cinci alimente gustoase dar periculoase: Duc la formarea cheagurilor de sânge

goodtoknow.co.uk

Cinci alimente gustoase dar periculoase: Duc la formarea cheagurilor de sânge. Colesterolul este insidios în sensul că fracțiunile sale „rele” încep să ne „înfunde” vasele de sânge, adesea fără niciun semnal vizibil. Adică, fără să ne provoace dureri sau alte simptome care ar putea fi alarmante și care ne-ar putea spune că ceva periculos se întâmplă în corpul nostru.

Cu toate acestea, acumularea de colesterol în sânge crește riscul de a dezvolta ateroscleroză, boli de inimă, și provoacă, de asemenea, formarea de cheaguri de sânge. Iar aceasta este deja o condiție prealabilă pentru apariția unor afecțiuni care pun viața în pericol.

Determinarea nivelului de colesterol ar trebui să fie regulată dacă o persoană suferă deja de boli cardiovasculare. În absența simptomelor, se recomandă să se măsoare colesterolul total o dată pe an pentru toți cei cu vârsta de peste 50 de ani.

CITEȘTE ȘI: Alimentele de care să te ferești: Formează pietre la rinichi

În plus, cu cât o persoană renunță mai repede la obiceiurile proaste în favoarea unei activități fizice moderate și face schimbări în dieta sa, cu atât mai mari sunt șansele de a evita creșterile periculoase ale colesterolului, plăcile din vasele de sânge și apariția cheagurilor de sânge.

Cinci alimente gustoase dar periculoase: Duc la formarea cheagurilor de sânge

Bacon

Este mai bine să evitați consumul regulat de bacon. Atunci când este prăjită, aceasta dobândește și mai multe grăsimi saturate, care în exces provoacă procese periculoase în organism care amenință formarea de cheaguri de sânge.

Friptură

Experții sfătuiesc, de asemenea, să fii atent când alegi fripturile . Friptura de umăr este deosebit de bogată în grăsimi saturate. Tăind grăsimea vizibilă înainte de a o găti, veți face imediat felul de mâncare mai sănătos, subliniază experții.

Coaste, preparate din miel și cârnați

De asemenea, pe lista alimentelor al căror consum ar trebui redus la minimum se află coastele, preparatele din carne de miel și cârnații (în special cei afumați).

CITEȘTE ȘI: Alimentele sănătoase care afectează ficatul dacă sunt consumate de mai mult de 2 ori pe săptămână

Anterior, cercetătorii străini au analizat dietele a aproape o jumătate de milion de britanici. Printre aceștia se numărau cei care au renunțat complet la cărnurile procesate și la băuturile zaharoase, concentrându-și dieta pe cereale integrale, fructe, legume și nuci.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că eliminarea acestor alimente este asociată cu creșterea speranței de viață, potrivit actualno.com.

Comentarii: