LIFESTYLE

Cine a fost și ce a ajuns: fostul primar Viorel Lis e în pragul sărăciei! Oana face apeluri pentru donații

doctorulzilei.ro

”Așa cum vă ziceam, azi vă cer ajutorul pentru Vio. I-am promis ca voi fi alături de el până în ultima clipă și că nu-l las la azil, asta e cea mai mare frică a lui. Este persoană lucidă, conștient de el, și vrea să stea acasă în patul lui până în ultima clipă. Problema e că de ceva timp a devenit o persoană cu dizabilități, cu un handicap locomotor, și nu am știut cât de greu e să ai grijă totală de o persoană cu asemenea probleme, nu am știut provocările unei persoane cu dizabilitati, care nu mai poate merge nici la doctor pentru că nu există rampă la bloc și fiind o persoană masivă, nici în 3 oameni nu-l putem căra în brațe.

Nu am stiut cât de scumpă e o recuperarea făcută acasă, că trebuiesc tot felul de creme pentru escare, câte bare de susținere trebuie instalate prin casă, offf, nu ai cum să prevezi la ce boli si încercări te supune viata. Eu voi lupta in continuare oricum pentră că el este familia mea . Știu că Dumnezeu lucrează prin oameni.

Dacă puteți și doriți să donați pentru el, pentru recuperare si o eventuală operație , acesta e contul lui.”, este mesajul cu care Oana Lis a șocat pe toată lumea pe Facebook.

Însă mai tânăra soție a fostului edil n-a mai putut și nu a mai avut nicio soluție, decât să facă public un apel.
În ultimele săptămâni, fostul edil al Bucureștiului a stat numai prin spitale, a ajuns și la un centru de recuperare. E slăbit și fizic și psihic, și are nevoie de îngrijitor non-stop, așa că Oana a renunțat la orice pentru el.

„Viorel nu se mai poate mișca deloc. De trei săptămâni starea lui s-a degradat rapid și asta este groaznic, mai ales pentru un om conștient. Suferă foarte mult văzându-se în halul ăsta. La azil nu pot să-l duc pentru că nu mă lasă inima și nici el nu își dorește lucrul ăsta. Asta e bătrânețea, boala, e foarte greu.”, a povestit partenera lui Viorel Lis pentru Click!.

CITEȘTE ȘI: BOALA care l-a răpus pe Regele Mihai. Cum se manifestă și cât de dureroasă este

Oana și-a amanetat verighetele!

”Ieri mi-am amanetat verighetele ca să îi cumpăr cărucior. Am cheltuit pe un wc special pentru el 400 de lei, apoi am dar 2500 de lei pe niște bări de care sa se prindă prin casă, iar medicul să se deplaseze la domiciliu ia cam 1.000 de lei. Când îl scot din bloc, trebuie să îl scot cu 3 oameni, evident, nu pe degeaba. Recuperarea costă, tratamentul costă! Sunt cheltuieli enorme și n-am niciun ajutor!

Să fii cu dizabilități în România, e nenorocire mare ca nu ai ajutor de la stat. Ca primar are pensie 3.500 de lei. Eu banii ăștia i-am cheltuit în doua-trei zile. E inuman pentru mine. Mai am bani doar de mâncare și atât. Am ajuns la capătul răbdării! Am făcut acea postare pentru că m-am simțit copleșită”, a spus Oana Lis pentru Click!

„Viorel a ajutat pe multă lume și acum îi rog și eu pe toți cei care vor sa facă o fapta bună, să mă ajute cu o mică donație cât să acopăr cheltuielile de recuperare și tratamentele pe la spital. Las un cont în care cei cu inimă bună pot face un gest care contează enorm pentru noi”, a fost apelul soției fostului edil.

 

 

 

 

Comentarii: