NUTRITIE SANATATE

Cine NU trebuie să bea ceai de mușețel: Riscurile acestei băuturi pentru anumite persoane

Foto: Pinterest.co

Cine NU trebuie să bea ceai de mușețel: Riscurile acestei băuturi pentru anumite persoane. Mușețelul este cunoscuta plantă de margarete, din familia Asteraceae, care este folosită ca plantă pentru tratarea insomniei, a anxietății și a problemelor gastrointestinale. Este, de asemenea, folosit pentru tratamente topice, precum și în aromoterapie.

Chiar și vechii egipteni, romani și greci foloseau mușețelul în scopuri medicinale, făcându-l una dintre cele mai vechi plante cunoscute din lume. Din florile uscate de mușețel se prepară un decoct din plante.

Ceaiul de mușețel este, de asemenea, utilizat local pe răni. Benefic pentru insomnie, anxietate, diabet, probleme gastrointestinale, hipertensiune arterială. Unul dintre flavonoidele găsite în mușețel este apigenina, care este în prezent studiată pentru proprietățile sale anticancerigene.

CITEȘTE ȘI: Diabet: 1 cană din acest ceai pe zi încetinește această afecțiune

Chiar și astăzi, se descoperă în mod constant noi posibile beneficii ale mușețelului. În ciuda tuturor proprietăților sale benefice, ceaiul de mușețel comportă anumite riscuri.

Cine NU trebuie să bea ceai de mușețel: Efectele secundare ale mușețelului

Reacții alergice

Reacțiile alergice la mușețel pot fi:

  • ușoare – cu mâncărimi ale pielii
  • severe – cu anafilaxie și dificultăți de respirație.
  • O altă reacție frecventă este dermatita de contact – o erupție cutanată cu mâncărimi.

Persoanele care sunt alergice la plantele din această familie (ambrozie, pelin, crizanteme, margarete) sunt mai predispuse să reacționeze la mușețel, așa că trebuie să fie atente.

Utilizarea mușețelului la nivel topic poate provoca o erupție cutanată cu mâncărimi. Persoanele cu alergii sezoniere prezintă un risc crescut de ochi lăcrimoși și iritați, mai ales dacă ceaiul de mușețel este aplicat pe ochi sau pe față.

După consumul de ceai de mușețel, pot apărea piele roșie, iritată, urticarie, umflarea limbii, dificultăți de respirație, amețeli, tensiune arterială scăzută. Pot apărea crize de astm, așa că persoanele care suferă de astm trebuie să fie deosebit de atente cu mușețelul.

Cu toate acestea, nu există riscul unor reacții care să pună viața în pericol.

Cine NU trebuie să bea ceai de mușețel: Greață și vărsături

În general, afecțiunile stomacale sunt tratate cu ceai de mușețel. Dar cantitățile mari de decoct de mușețel foarte concentrat pot provoca greață și vărsături.

Cine NU trebuie să bea ceai de mușețel: Somnolență

Mulți oameni iau mușețel pentru un somn bun, așa că nu este de mirare că duce la somnolență. Se recomandă să nu se bea ceai de mușețel înainte de a conduce sau de a opera sarcini.

Proprietăți anticoagulante

Mușețelul conține cumarină, o substanță cu proprietăți anticoagulante sau de subțiere a sângelui. Anticoagulantele cresc riscul de sângerare. Prin urmare, cadrele medicale recomandă evitarea consumului de ceai de mușețel cu până la 2 săptămâni înainte de intervenții chirurgicale sau proceduri dentare.

În plus, persoanele care iau anticoagulante ar trebui să fie, de asemenea, atente la consumul de ceai de mușețel, deoarece crește riscul de sângerare.

Efectul asupra estrogenului

Apigenina este un flavonoid din mușețel care are efecte estrogenice și anti-estrogenice dependente de doză. La doze mari, apigenina acționează ca un antiestrogen și este studiată ca parte a tratamentului cancerului de sân. La doze mai mici, apigenina acționează ca un estrogen. Efectul estrogenului, însă, nu este suficient de puternic pentru a înlocui anticoncepționalele sau medicamentele hormonale.

Interacțiuni medicamentoase

Oamenii folosesc mușețelul pentru beneficiile sale pentru sănătate, dar este important să știți cum interacționează această plantă cu anumite medicamente.

Anticoagulante și medicamente antiplachetare

Mușețelul conține doi derivați cumarinici – umbeliferona și herniarina. De aici, experții concluzionează că mușețelul poate interacționa cu alte anticoagulante, crescând riscul de sângerare.

CITEȘTE ȘI: Ceaiurile care curăță ficatul: Combat digestia dificilă

Medicamente calmante

Mușețelul este adesea folosit în lupta împotriva insomniei, deoarece are un efect calmant. Prin urmare, persoanele care iau medicamente pentru somn trebuie să fie atente cu mușețelul, pentru a nu crește efectul.

Beneficiile mușețelului

Mușețelul estecunoscut pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate, printre care îmbunătățirea somnului, calmarea, scăderea tensiunii arteriale și a glicemiei.

Administrația pentru Alimente și Medicamente include mușețelul pe lista Generally Recognized as Safe (GRAD). Cantitatea de extract de mușețel din majoritatea poțiunilor rareori provoacă efecte secundare. Cu toate acestea, în ciuda tuturor beneficiilor, este important să vă bucurați de ceaiul de mușețel fără să vă faceți rău, recomandă actualno.com.

Comentarii: