REVIEW

Cojile de ouă NU trebuie aruncate: Patru întrebuinţări în bucătărie

Foto: Pinterest.com

În loc să le arunci la gunoi, păstrează cojile de ouă pentru a le folosi în gospodărie în diverse scopuri. Iată la ce sunt bune!

Ajută la albirea hainelor

Poate sună ciudat, dar da, ai citit bine. Din coaja ouălor se poate obține un înălbitor natural. Cum procedezi? Atunci când pui hainele la mașina de spălat, pe lângă detergent și balsam, pune un săculeț cu câteva coji de ouă zdrobite și vei vedea că hainele vor deveni mai albe, potrivit clickpentrufemei.ro.

Îngrășământ pentru plante

Proprietățile nutritive ale ouălor nu sunt benefice doar pentru oameni, ci și pentru plante. Pui câteva coji de ouă fărâmițate într-un pahar apă călduță și uzi plantele cu acest amestec. Solul va deveni mai fertil, iar mineralele conținute vor ajuta plantele să se dezvolte armonios.

CITEŞTE ŞI: Vrei să ai un ficat sănătos: Ăsta e marele secret
Știi CE reprezinta aceste CIFRE pentru organismul tău?

Calmează pielea iritată

Îți prepara acasă o soluție naturală pe care o poți folosi ori de câte ori ai pielea iritată. Ține coaja unui ou într-un pahar cu oțet de mere. După câteva zile, aceasta se va dizolva complet și o vei putea aplicape zonele afectate cu ajutorul unei dischete demachiante sau a unui tifon.

Supliment alimentar pentru animale

Și animalele au nevoie de calciu așa cum avem și noi, oamenii. Pentru a preveni carențele, prepară o pudră din coji de ouă, pe care o obții foarte ușor. Pune într-o tavă câteva coji de ouă, lasă-le la cuptor aproximativ jumătate de oră și apoi pisează-le fin. Presară pudra peste mâncarea animalelor, ajutându-le astfel să aibă oase și dinți sănătoși.

Comentarii: