NUTRITIE SANATATE

Combinații toxice: Alimentele care nu trebuie combinate cu fructe

bigoven.com

Fructele sunt bogate în nutrienți valoroși, iar o dietă sănătoasă presupune consumul zilnic de fructe. Totuși, trebuie să știi că există situații în care fructele pot avea efecte nedorite asupra sănătății tale.

Asta se întâmplă atunci când le combini cu anumite alimente. De exemplu, există numeroase fructe care nu trebuie combinate cu alimente precum laptele ori legumele.

Mai jos vei regăsi o listă cu fructele pe care nu trebuie să le combini cu anumite alimente.

Banane și budincă

Combinația de banană și budincă este adesea folosită, mai ales de către mămicile care vor să își hrănească sănătos copilul. Ei bine, ar trebui să renunți la această combinație pentru că bananele și budinca consumate împreună sunt greu de digerat.

Bananele și laptele

Unora le place să bea lapte fierbinte sau rece, altora le place să consume lapte adăugând ciocolată. Unii consumă lapte cu banane.

Laptele se digeră mai greu și de aceea, de exemplu, dacă obișnuiești să consumi lapte și lămâie sau alte citrice, laptele se coagulează. Acest lucru poate duce la gaze și arsuri la stomac, potrivit doc.ro. Unii oameni se confruntă, de asemenea, cu intoleranță lactoză, ceea ce înseamnă că nu pot digera lactoza prezentă în lapte.

CITEȘTE ȘI:Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Leguma care luptă împotriva cancerului de prostată

Unii obișnuiesc să combine banane cu lapte. Acestea sunt adesea adăugate în smoothie-uri sau în bolurile cu cereale, dar s-ar putea ca această combinație să nu fie chiar una potrivită. Specialiștii spun că amestecul de banane și lapte contribuie la congestia sinusurilor. Deci, dacă în prezent te lupți cu o răceală sau gripă sau ai probleme cu sinusurile, ar putea avea sens să eviți această combinație de alimente – cel puțin până când te însănătoșești.

Deși bananele și laptele sunt în regulă cu moderație, specialiștii atrag atenția că dacă obișnuiești să consumi mai multe porții de banane și lapte în fiecare zi este posibil să te confrunți cu creșterea în greutate.

În ciuda unor dezavantaje, atât bananele, cât și laptele sunt bogate în câțiva nutrienți importanți. Dar consumate separat.

Pepene cu lapte

S-ar putea să crezi că dacă combini un fruct cu lapte combinația este una reușită și sănătoasă, dar te înșeli. Laptele tinde să acționeze ca un laxativ, iar pepenii, indiferent că sunt galbeni sau roșii, au proprietăți diuretice. Prin urmare, asocierea lor ar putea duce la probleme digestive și acumulare de toxine, care ar putea duce și la vărsături. Așa că evită această combinație.

Pepene cu alte fructe

Pepenele galben și pepenele roșu trebuie consumați fără să fie combinați cu alte fructe. În caz contrar, există riscul să te confrunți cu digestie îngreunată. Asta se întâmplă deoarece pepenii galbeni și roșii au un conținut ridicat de apă și tind să se digere mai rapid în comparație cu alte fructe.

Fructe bogate în amidon cu legume bogate în proteine

Există câteva fructe, cum ar fi bananele verzi, care conțin mult amidon. Acestea nu ar trebui consumate cu alimente bogate în proteine, cum ar fi spanacul, guava și broccoli. În caz contrar, digestia este îngreunată.

Fructe acide cu fructe dulci

Combinarea fructelor acide precum căpșunile și grepfruturile sau a fructelor subacide precum piersici, merele și rodiile cu fructe dulci cum sunt bananele are repercursiuni asupra digestiei. Cu toate acestea, poți consuma fructe acide și subacide împreună.

De exemplu, banana este un fruct dulce, iar căpșunile sunt fructe acide. Specialiștii spun că dacă sunt consumate împreună pot provoca dureri de cap, greață și acidoză.

CITEȘTE ȘI: Ce să NU faci, când pregătești ciorba sau supa: Greșelile care le transformă într-un preparat toxic

Morcovi și portocale

Morcovii și portocalele sunt adesea combinate, mai ales atunci când se prepară sucuri naturale. Sucul de morcovi și portocale crește însă aciditatea din stomac, provocând arsuri și reflux. De asemenea, aceasta combinație poate fi dăunătoare în timp și pentru rinichii tăi.

Ananas și lapte

Ananasul este bogat în bromelaină, o enzimă digestivă renumită pentru proprietățile sale antiinflamatoare. În ciuda beneficiilor bromelainei, aceasta nu trebuie să fie combinată niciodată cu laptele. Această combinație provoacă dureri de cap, dureri de stomac, amețeli, infecții și deranj stomacal.

Banana și guava

Combinația de banana și guava provoacă aciditate și gaze, precum și senzație de greață și dureri de cap. Drept urmare, ar trebuie să eviți combinarea acestor fructe.

Portocale și lapte

Dacă ești genul de persoană care la micul dejun obișnuiește să consume atât lapte, cât și suc de portocale, ar trebui să renunți la acest obicei. Această combinație este extrem de greu de digerat iar organismul tău va consuma energie încercând să o digere, ceea ce înseamnă că tu te vei simți epuizată încă de la primele ore ale dimineții.

Fructe și legume de orice fel

Fructele și legumele sunt foarte sănătoase, însă nu trebuie consumate împreună niciodată. Fructele sunt bogate în zahăr și greu de digerat, iar asta înseamnă că petrec ceva timp în stomac. Combinate cu legume, fructele fermentează și mai mult în stomac, eliberând substanțe toxice care provoacă dureri de cap, dureri de stomac ori probleme cu tranzitul intestinal.

Comentarii: