NUTRITIE

Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Dieta anticelulitică – Alimentele care au un efect și antiinflamator

griffinandrow.com

Cine favorizează apariția celulitei și cum poate fi combătută aceasta. Mihaela Bilic a prezentat dieta anticelulitică.

”Celulita, o trăsătură feminină, ține de anatomia particulară a pielii și a loburilor de grăsime. Cu cât celulele adipoase sunt mai mari și mai umflate, cu atât pielea va arăta ca o plăpumioară denivelată”, a afirmat medicul nutriționist Mihaela Bilic în emisiunea Doctor de Bine de la PRO TV.

Ce provoacă celulita

Kilogramele în plus agravează celulita, însă există și alți factori implicați, printre aceștia aflându-se circulația deficitară, care înseamnă piele rece și risc de celulită, dar și sedentarismul. Mai mult decât atât, hormonii feminini favorizează apariția celulitei, astfel că aceasta nu poate să fie desființată, însă poate fi ameliorată cu o abordare complexă: alimentație, sport și masaj local.

CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Leguma care vindecă stomacul de virusul Helicobacter pilori

”Celulele adipoase mărite ca volum comprimă vasele de sânge, împiedică drenajul apei și al toxinelor și afectează circulația sangvină și limfatică. Se produce retenție de lichide, cu edem și inflamație, care predispun la celulită. Sedentarismul este un alt factor negativ pentru celulită. Prin mișcare sângele este pompat mai eficient către piele, crește vascularizația, se dilată capilarele, iar transpirația ajută la eliminarea toxinelor. Un corp tonic, cu masă musculară bine antrenată va avea o piele mai fermă, cu mai puțină celulită. Alimentația are și ea un cuvânt de spus. Excesul de calorii provenit din zahăr, alcool și grăsimi determină mărirea adipocitelor, ca număr și volum”, a spus Mihaela Bilic, la PRO TV.

De altfel, celulita este vizibiă atât la persoanele mai plinuțe, dar și la cele mai slabe, motiv pentru care este destul de dificil de a scăpa de aceasta, mai ales în contextul în care hormonii feminini sunt un factor important în apariția ”cojii de portocală”.

”Vreți să scăpați de celulită? Imposibil câtă vreme hormonii feminini favorizează apariția ei. Nu o putem desființa, însă putem să o ameliorăm, iar pentru asta avem nevoie de o abordare complexă – alimentație, sport și masaj local”, a mai spus medicul.

Dieta anticelulitică

Potrivit nutriționistului Mihaela Bilic există o ”dietă anticelulitică”, însă este vorba de fapt de o serie de recomandări care țin de un stil de viață sănătos.

”Evitați să consumați carbohidrați după ora 18.00, când metabolismul este scăzut. Zahărul și făinoasele, mai ales combinate cu grăsimi, se depozitează ușor în celulele adipoase și de aici până la celulită mai este doar un pas.

CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic surprinde: De ce să alegi mai degrabă o felie de tort decât un kg de mere

Consumați frecvent pește gras, pentru aportul de acizi grași esențiali Omega 3 cu efect antiinflamator. Grăsimile din pește echilibrează membrana celulară și schimburile dintre celule, elimină retenția de lichide și cresc tonusul vaselor de sânge. Includeți proteine în dietă, mai ales la masa de seară. O porție mică de carne slabă, pește sau ouă, conține albumină care ajută la drenajul lichidelor dintre adipocite.

Reduceți consumul de zahăr, ulei de floarea soarelui, alcool și sare, elemente cu efect proinflamator.

Evitați alimentele ultraprocesate, semipreparatele, sosurile și produsele de tip fast food.

Consumați mâncăruri simple și multe legume, ideal proaspete și de sezon”, a explicat medicul Mihaela Bilic ”dieta anticelulitică”.

Comentarii: