NUTRITIE SANATATE

Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Leguma care luptă împotriva cancerului de prostată

Foto: Pinterest.com

Ciupercile pot fi consumate fără restricții de cantitate susține dr. Mihaela Bilic, medicul nutriționist, în cadrul emisiunii ”Doctor de Bine” de la PRO TV. Aceasta mai spune că ciupercile pot fi înlocuitorul ideal pentru carne, atât pentru cei care în perioada aceasta țin post sau care sunt vegetarieni.

”Când ești vegetarian sau ții post, ciupercile par a fi înlocuitorul perfect pentru carne. Se spune că sunt bogate în proteine și au gust de pui, dar nu e chiar așa. Nu trebuie să uităm că ciupercile sunt legume, asta înseamnă că peste 90% sunt apă și doar urme de proteine și grăsimi. Spre deosebire de carne, care are proteine complete în proporție de 20-25%, în ciuperci avem 3-4% proteine și acelea incomplete. Cât despre gust, poate ciupercile Champignon să aducă a carne de pui”, a spus Mihaela Bilic.

CITEȘTE ȘI: Beneficiile uriaşe ale ciupercilor: Pot înlocui carnea şi sunt o sursă excelentă de minerale

Ce conțin ciupercile – mineralul care luptă împotriva cancerului de prostată

”Ciupercile au multe fibre, minerale, potasiu, zinc, seleniu, fier și toate vitaminele din grupul B. Spre deosebire de alte legume, ciupercile nu conțin fitați, astfel că fierul din compoziția lor se absoarbe eficient. Conținutul bogat de potasiu ajută la scăderea tensiunii arteriale. Ciupercile Champignon conțin mult seleniu, un oligoelement valoros împotriva cancerului de prostată”, a explicat medicul nutriționist.

În asociere cu vitamina E dintr-o banală lingură de ulei are efect antioxidant de neutralizare a toxinelor și radicalilor liberi. În ciuperci este concentrația maximă de vitamine B, de origine vegetală. ”

100 de grame de ciuperci acoperă 30 până la 40% din doza zilnică recomandată de vitamina B3 și B5. Substanțele antibiotice benefice din sporii ciupercilor inhibă și chiar distrug o serie de bacterii. Stimulează activitatea globulelor albe din sânge și sporesc rezistența organismului la îmbolnăvire.

Ciupercile conțin acid glutamic, forma naturală a monoglutamatului de potasiu, adică al cincilea gust – delicios și irezistibil.

CITEȘTE ȘI: Cum trebuie să gătiți ciupercile pentru a-şi PĂSTRA substanţele nutritive

Trufele sunt tot niște ciuperci, cu proprietăți afrodisiace. De data aceasta, mirosul este special, conține androstenol și crește atracția sexuală. Ciupercile au doar 10 calorii la suta de grame, de consumat, fără restricții de cantitate”, a mai spus Mihaela Bilic, la PRO TV.

Comentarii: