SANATATE

Concluzia cercetătorilor americani: Acesta este alimentul care menţine sănătatea creierului

Foto: Pinterest.com

Cei care mănâncă pește au mai multă materie cenușie în zona responsabillă cu memoria, potrivit unei noi cercetări.

Studiul a fost publicat în American Journal of Preventive Medicine şi s-a bazat pe observarea a 260 de voluntari. Ei au scris despre dieta pe care o au şi apoi au fost supuşi unor teste la RMN.

CITEȘTE ȘI: Peștele în alimentație: Când este sănătos și când este periculos

Cercetătorii au observat că subiecţii care mâncau peşte fiert sau preparat la cuptor în fiecare săptămână aveau mai multă materie cenuşie, iar asta înseamnă că aveau şi o memorie mai bună, relatează doctorulzilei.ro.

Cu toate acestea, studiul nu a arătat o legătură între cantitatea de materie cenuşie din creier şi nivelul de acizi graşi omega 3 din sângele subiecţilor.

Studii anterioare sugerau că aceşti acizi graşi care se află în peşte previn declinul cognitiv.

CITEȘTE ȘI: Studiu cu rezultate total neaşteptate: Cum poate fi uitarea un semn de inteligenţă peste medie

O cercetare mai recentă a contestat însă această teorie, pentru că suplimentele cu acizi graşi omega 3 nu au niciun rol asupra memoriei.

Prin urmare, altceva din peşte are efect benefic, nu doar omega 3, spun cercetătorii, care atrag atenţia că dieta este cu adevărat importantă pentru sănătate.

Comentarii: