MOMS

Concluzii-surpriză ale unui studiu din SUA: De ce părinții preferă să fie mințiți de copiii lor

Potrivit unui nou studiu, realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Texas, adulţii preferă să fie minţiţi de către copii.

Neplăcerile adevărului

Conform concluziilor cercetătorilor, copiii care spun adevărul au mai multe neplăceri cu adulţii decât cei care preferă să tacă.

CITEȘTE ȘI: Concluzie importantă a cercetătorilor: Lucrurile care chiar reduc anxietatea și îmbunătățesc performanțele – Nu te-ai aștepta la așa ceva

Dr. Laure Brimbal, autorul principal al studiului, susţine că părinţii sunt şocaţi şi întristaţi când aud adevărul brutal rostit de copii. Acest lucru este contrar faptului că micuţii sunt învăţaţi să nu mintă.

A minții nobil

Studiul a fost realizat cu participarea a 267 de adulţi care au vizionat videoclipuri cu copii cu vârste cuprinse între 6 şi 15 ani. Rezultatele arată că, în general, adulţii au impresii mai bune despre copiii care „mint nobil” sau „se comportă politicos”.

CITEȘTE ȘI: Metoda inedită prin care îți poți da seama când cineva minte – Un experiment al Universității din Portsmouth i-a demonstrat eficiența

„Copiii învaţă onestitatea în circumstanţe foarte dificile. Crescând, primesc mesaje amestecate. Este uimitor de la ce vârstă fragedă copiii sunt angrenaţi în nuanţele minciunii”, a explicat dr.Brimbal.

Comentarii: