NUTRITIE

Cum să scapi de burtă după 40 de ani – Atenție la aceste complicații!

Foto: Pinterest.com

Nutriționistul Mihail Ghinsburg a atras atenţia că masajul și alimentația adecvată ajută la accelerarea arderii grăsimii de pe burtă, după vârsta de 40 de ani.

Procesele metobolice încetinesc

După vârsta de 40 de ani, procesele metabolice ale organismului încetinesc semnificativ, începe acumularea mai activă de țesut adipos, mai ales în zona abdomenului, a declarat nutriționistul și doctorul în științe medicale Mihail Ghinzburg.

CITEȘTE ȘI: Scapă de grăsimea de pe burtă cu ajutorul cepei roşii! Cum scapi de kilogramele în plus fără efort

Nu e de ajuns o alimentație strictă

Este aproape imposibil să scapi de grăsimea de pe abdomen doar cu ajutorul nutriției; activitatea fizică intensă va ajuta la accelerarea acestui proces. De asemenea, este necesar să ajustați dieta, pas cu pas, excluzând alimentele dăunătoare și grase din alimentaţie.

„Trebuie să ţineţi cont de faptul că, după 40 de ani, orice restricție alimentară are anumite consecințe care te împiedică indirect să obții corpul la care visezi, acestea sunt depresia, apatia, pierderea forței, insomnia și schimbările frecvente ale dispoziției. Aceasta înseamnă că, în perioada în care v-aţi propus să slăbiţi, trebuie să acordaţi suficient timp nu numai dietei, activității fizice, ci și sănătății mintale, pentru a evita depresia”, a avertizat medicul.

CITEȘTE ȘI: Cele 13 tipuri de băuturi care te ajută să slăbești: Topesc în special grăsimea de pe burtă

Masaj

Nutriționistul a mai menționat că masajul, care îmbunătățește circulația sângelui, va aduce numeroase beneficii. Este important să acordați atenție exercițiilor care întăresc ligamentele și mușchii din zona abdominală.

Comentarii: