NUTRITIE

Cornulețe fragede cu nucă: Retrăiește momentele frumoase ale copilăriei cu acest desert/ REȚETĂ

FOTO: poftabuna.com.ro

Cornulețe fragede cu nucă: Retrăiește momentele frumoase ale copilăriei cu acest desert. Cornulețele sunt destul de răbdare al tuturor gospodinelor. Acestea necesită mai mult timp de preparare, mai multă îndemânare și mai multă migală, de aceea se spune că o porție de cornulețe fragede gustoase sunt asul din mânecă al unei adevărate gospodine.

Cornulețe fragede cu nucă

Ingrediente aluat:

  • 1 lingură zahăr pudră
  • 3 gălbenușuri
  • 200 g smântână grasă
  • Un praf de sare
  • 500 g făină
  • 250 g unt 82% grăsime + 50 g unt

*150 g zahăr pudră pentru deasupra

CITEȘTE ȘI: Cornuri pufoase cu ciocolată, delicioase pentru toată familia

Ingrediente crema de nucă:

  • 3 albușuri
  • 150 g zahăr
  • 200 g nucă măcinată
  • 1 lingură cacao
  • Opțional magiun de prune

Mod de preparare:

Punem toate ingredientele pentru aluat într-un bol încăpător și începem să frământăm până obținem o compoziție omogenă, un aluat dens.

Învelim aluatul în folie alimentară și îl băgăm la frigider pentru 20 de minute.

În timpul acesta începem să ne ocupăm de crema de nucă.

Batem albușurile spumă tare cu un praf de sare, adăugând treptat și zahărul. Când albușurile formează o spumă tare și lucioasă, putem adăuga nuca măcinată și lingura de cacao și amestecăm ușor până  le încorporăm în spumă.

Dăm compoziția la frigider și scoatem aluatul, pe care îl împărțim în 6 părți egale. Fiecare parte o întindem în formă de cerc și ungem deasupra cu unt topit, punându-le toate una peste alta.

Când am terminat toate cele 6 părți și avem o formă rotundă mai groasă, rulăm tot aluatul, îl învelim din nou cu folie alimentară și iar îl punem la frigider pentru cel puțin jumătate de oră.

CITEȘTE ȘI: Brownie- prăjitura americană în topul deserturilor preferate

Acum urmează să tăiem aluatul în 10 părți egale de care ne ocupăm pe rând.

Pornim cuptorul la 160° C să se încălzească.

Pe masa de lucru presărată cu făină întindem fiecare bucată de aluat într-un cerc subțire, pe care îl porționăm în 12 triunghiuri. Pe fiecare triunghi în parte punem câte o lingură de cremă de nucă, rulăm pentru a-i da formă și le punem în tavă, pe o foaie de copt.

Le băgăm la cuptor pentru 10-12 minute, apoi le trecem fierbinți prin zahăr pudră.

Comentarii: