Cum prepari cea mai delicioasă cafea de iarnă: Condimentele care îi dau un gust aparte. Odată cu debutul zilelor reci de iarnă, ritmul și nevoile organismului nostru se schimbă. Ne crește dorința de băuturi aromate și calde. Deși espresso se numără printre obiceiurile noastre cele mai constante, iarna este momentul perfect pentru a adăuga mai multe arome aromate și dulci acestei băuturi preferate.
Iată câteva idei pentru o cafea de iarnă delicioasă, care să ne „îndulcească” și să ne încălzească ziua.
Cum prepari cea mai delicioasă cafea de iarnă
Cafeaua de iarnă cu mirodenii
Această băutură combină aromele de toamnă și de iarnă și este un concentrat de energie pură pe bază de mirodenii, smântână, lichior de ouă și cafea. Se prepară prin amestecarea frișcă, eggnog, cremă de vanilie și zahăr. Cafeaua espresso se adaugă la crema rezultată, care se ornează cu încă puțină smântână, nucșoară și piper negru.
CITEȘTE ȘI: Ce să pui în cafea pentru a scăpa de balonare: Condimentul care îi dă un gust aparte
Cafeaua vieneză
Pentru iubitorii de ciocolată, cafeaua vieneză este o adevărată tentație. Pentru a o prepara, nu aveți nevoie decât de cafea espresso, ciocolată neagră și câteva linguri de frișcă bătută. Înainte de a pune cafeaua, ciocolata trebuie să fie topită la baie de apă. După ce ați bătut frișca, turnați-o în ceașca în care veți adăuga ulterior espresso. La final, se poate servi cu încă puțină frișcă și fulgi de ciocolată.
Cafea cu portocale
Ai nevoie de foarte puține ingrediente pentru această rețetă: cafea espresso, ciocolată neagră și coji de portocale confiate. Mai întâi trebuie să topești ciocolata, apoi să o așezi pe fundul paharului împreună cu portocala confiată și coaja de portocală. La final, turnați cafeaua direct în pahar și savurați.
Ginger Latte
Există puține prăjituri care ne fac să ne simțim la fel de nostalgici ca turta dulce. Deja sub formă de latte, acestea sunt o sugestie excelentă pentru a crea un confort calm, „condimentat”, confortabil.
Aveți nevoie de:
- 200 ml lapte
- 1 lingură de sirop de ghimbir
- 120 ml espresso tare
Cum se prepară siropul de ghimbir
- Amestecați 1 cană de apă cu 1 cană de zahăr într-o cratiță mică și aduceți la fierbere.
- Se adaugă 1 baton de scorțișoară, 1 lingură de miere, ½ lingură de condimente, ½ lingură de cuișoare, ½ lingură de nucșoară, ½ lingură de ghimbir (de preferință proaspăt).
- Se fierbe la foc mic timp de aproximativ 10 minute, apoi se strecoară.
Cum se prepară cafeaua
- Se amestecă cafeaua fierbinte și siropul de ghimbir într-o carafă.
- Se toarnă jumătate din lapte și se amestecă.
- La final, adăugați restul de lapte.
- Se ornează cu o parte din condimentele preferate pregătite pentru sirop.
Cafea cu vin fiert
Luați vinul fiert preferat și amestecați-l cu cafeaua preparată la rece.
CITEȘTE ȘI: Cafeaua care protejează creierul: Cum ține la distanță declinul mental
De ce aveți nevoie:
- aproximativ 230 ml de vin roșu * 700 ml de cafea rece
- 1 portocală, tăiată în bucăți
- anason stelat
- 2 bețe de scorțișoară
- 10 bucăți de cuișoare
- 2 linguri de miere
Combinați toate ingredientele într-o cratiță mare. Se aduce la fierbere la foc mic, apoi se fierbe timp de aproximativ 10 minute. Se strecoară și se toarnă în pahare de vin. Dacă vă rămâne cafea cu vin fiert, aceasta poate fi răcită și păstrată în frigider. Apoi o puteți încălzi, potrivit actualno.com.
Comentarii: