SANATATE

”Covidul de toamnă”: Avertismentul medicilor, după ce numărul cazurilor a crescut considerabil

”Covidul de toamnă”: Avertismentul medicilor, după ce numărul cazurilor a crescut considerabil. Numărul de cazuri de COVID-19 a înregistrat o creștere semnificativă, în ultima săptămână fiind înregistrate aproape 15.000 de cazuri noi.

Medicii discută despre o variantă a bolii denumită „Covidul de toamnă”, care se manifestă prin simptome caracteristice acestui sezon și poate fi adesea confundată cu o răceală obișnuită. Din acest motiv, conform opiniei medicilor, testarea reprezintă un element deosebit de crucial și eficace.

„Din nefericire, numărul cazurilor a crescut. La fel cum anotimpul plăcut de toamnă are caracteristicile lui, la fel şi Covid-19 are anumite caracteristici în această perioadă.

CITEȘTE ȘI: Cum te pregătești pentru sezonul răcelilor: Băutura care întărește sistemul imunitar – Plină de vitamine

Pacienţii prezintă febră destul de mare, până la 40 de grade Celsius, dureri musculare, dureri articulare şi foarte important, prezintă tranzit intestinal accelerat.

Totodată, foarte mulţi pacienţi au şi dureri în gât, acel roşu în gât. În această perioadă, Covid-19 poate fi foarte uşor confundat cu o viroză de sezon.

Din acest motiv trebuie să fim foarte atenţi, deoarece tratamentul trebuie iniţiat precoce, chiar dacă este urmat la domiciliu, pentru a evita complicaţiile”, precizează dr. Florin Roşu, manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, potrivit Adevarul.

”Covidul de toamnă”: Boala poate trece nedetectată

Medicii pun creşterea numărului de cazuri şi pe faptul că mulţi oameni evită testarea atunci când au simptome pentru a nu le fi restricționată libertatea de mișcare, ceea ce poate favoriza răspândirea mai ușoară a virusului.

CITEȘTE ȘI: Fructele care scad rapid tensiunea arterială

„Din nefericire, oamenii nu se mai testează singuri, acasă şi din acest motiv ne confruntă şi cu o creştere alarmantă a numărului de pacienţi. În fiecare zi, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi se prezintă între 10 şi 15 persoane.

Dintre acestea, în jur de şase au nevoie de internare. Totuşi, un aspect îmbucurător este că aceste persoane nu sunt în stare gravă, nu necesită internare la Terapie Intensivă”, adaugă dr. Florin Roşu.

Comentarii: