NUTRITIE SANATATE

Ceaiul din acest condiment este mai puternic decât aspirina: Vindecă durerile de cap și subțiază sângele

thehealthy.com

Ceaiul din acest condiment este mai puternic decât aspirina: Vindecă durerile de cap și subțiază sângele. Deși este cunoscut mai ales pentru aroma sa puternică și minunată, condimentul cuișoare ascunde alte beneficii mult mai importante.

Acesta este menționat în documente antice care datează din anul 400 î.Hr. și astăzi se știe că a avut un loc important în medicina tradițională chineză și chiar indiană.

Cuișoarele sunt folosite pentru a trata indigestia, guta, infecțiile fungice, problemele respiratorii, durerile de dinți, problemele digestive. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că tot mai des întâlnim sfatul ca în loc de aspirină pentru subțierea sângelui, să bem ceai de cuișoare.

CITEȘTE ȘI: Nu e doar un condiment: Şase afecţiuni majore pe care pot fi prevenite şi tratate de cuişoare

Ceaiul din acest condiment este mai puternic decât aspirina: Vindecă durerile de cap și subțiază sângele

„Cuișoarele sunt un condiment fantastic, cu un gust și un miros minunat, care a fost folosit și în medicina tradițională. Patru grame de cuișoare conțin doza zilnică recomandată de mangan, care joacă un rol important în funcționarea creierului și în rezistența oaselor noastre. De asemenea, este bogat în eugenol (un antioxidant) și are un efect pozitiv asupra sănătății generale, acționând ca un ușor „subțiretor de sânge”, explică nutriționistul Dr. Tanya Olaijiya.

„Deosebit de interesante sunt studiile care au confirmat că cuișoarele ajută în cazul bolilor de ficat și ajută la stabilizarea glicemiei”, adaugă medicul.

Cuișoarele sunt antivirale, antifungice și antiparazitare, precum și antiinflamatoare, adică suprimă procesele inflamatorii din organism. Acesta crește energia mentală, concentrarea, reduce durerile de cap, acționează împotriva insomniei dacă este băut imediat înainte de culcare și are un efect benefic de accelerare a circulației sângelui – adică oferă o senzație de căldură dacă vă este frig.

Cel mai mare avantaj al ceaiului de cuișoare se exprimă prin efectul său benefic asupra sistemului cardiovascular, precum și în probleme de digestie sau greață.

Ceaiul de cuișoare poate fi băut în orice moment al zilei, dar cel mai bine este să îl faceți dimineața, dar aveți grijă la cantitatea acestuia.

CITEȘTE ȘI: Trucuri in bucătărie: În ce mâncăruri să foloseşti şofranul, nucşoara, scorţişoara şi cuişoarele

„Ceaiul poate fi preparat prin fierberea a 1-3 muguri în 300 ml de apă până la fierbere. Băutura poate fi îndulcită cu miere sau stevia, iar în ea se pot adăuga câteva picături de lămâie. Poate fi consumat în orice moment al zilei, cu condiția să nu se bea mai mult de o cană pe zi.

De asemenea, trebuie subliniat faptul că, în cazul în care este planificată o intervenție chirurgicală, ceaiul ar trebui întrerupt pentru o perioadă de timp înainte și după intervenție, lucru care trebuie discutat cu medicul dumneavoastră”, conchide Dr. Olaijiya, potrivit actualno.com.

Comentarii: