LIFESTYLE

Cu „Batman” pe circuit!

Pasiunea lui Octavian Drăgan, inițiatorul proiectului ROTAC în România, pentru mașini a început într-o vacanță petrecută cu părinții în străinătate.

„Mergeam cu mașina tatălui meu în Grecia, i s-a stricat ceva, o piuliță pe care i-am reparat-o eu cu trusa de la bicicletă. Până atunci, habar nu aveam că îmi plac mașinile”, povestește Octavian Drăgan.

În 2009 a participat pentru prima dată la o cursă, la Hungaroring. După cursa din Ungaria și-a dat seama că are nevoie de propria lui mașină preparată pentru concursuri.

„Mi-am luat o Honda S2000, cea pe care și acum încă o mai prepar”, recunoaște fondatorul ROTAC în România.

În garajul său, Octavian are cinci bolizi ai celui mai mare producător de mașini de curse din lume, fabricate în Anglia, trei dintre ei în valoare de 50.000 de lire sterline, fiecare.

Mașinile de curse așteaptă să fie pregătite pentru primele competiții din acest sezon: cursa de Time Attack și cea de sprint, din prima etapă a Roumanian Radical Cup.  Piesa de rezistență este o mașină în valoare de 150.000 de lire sterline.

„Acesta este Batman, seamănă cu mașina lui Batman. E o mașină care în principiu ar putea fi omologată și pentru mersul pe stradă”, mărturisește Octavian.

CITEȘTE ȘI: Sfaturi de neocolit pentru toţi bărbaţii: Ce trebuie să facă dacă vor să aibă succes

Și-a înființat propria competiție

RoTac a apărut din dorința lui Octavian de a participa la o cursă care să fie exact așa cum își dorește.  Din acel moment, Octavian a lăsat pilotajul și a devenit organizatorul tuturor competițiilor de Time Attack din România.

Avantajul celor care participă la aceste curse este acela că oricine își dorește poate veni să concureze. „Anul trecut, la o cursă am avut o mașină de livrat, o Kia care merge pe stradă. Și am avut și mașini ultrarapide, am avut Ferrari și tot felul de mașini”, spune Octavian Drăgan.

 

 

Comentarii: