LIFESTYLE

Cum a ajuns puștiul-amfibie la înot! O problemă medicală l-a împins pe David Popovici către bazin!

David Popovici a făcut primele cursuri de înot la recomandarea medicului ortoped, deoarece suferea de afecțiuni ale spatelui. Avea doar patru ani când specialistul l-a diagnosticat cu scolioză. Și l-a trimis să facă înot pentru sănătate, ca să-și corecteze problemele, pentru că, netratată, aceasta afecțiune a coloanei vertebrale poate duce la curbarea ei.

Așa a ajuns David Popovici la bazinul de la Lia Manoliu unde a fost inițiat de antrenorii Bogdan Stroe și Bogdan Manea.
Pe la 1o ani însă a simțit că trebuie să treacă la sportul de performanță. Așa l-a cunoscut pe antrenorul Adrian Rădulescu, cel care îl pregătește și în prezent. Dar rezultatele nu au venit așa, imediat, a doua zi, ci după muncă multă.

Dar David Popovici, dublul campion mondial la natație de care toată lumea vorbește acum, n-ar fi reușit probabil să uimească planeta dacă nu ar fi avut sprijinul total al părinților.

CITEȘTE ȘI: Ce trebuie să faci pentru a avea un creier mai eficient. Cele două activități recomandate de specialiști

Georgeta, mama lui, spre exemplu, a lucrat în zona asistenței sociale, dar a urmat cursuri de ofițer antidoping pentru a înțelege cât mai bine legistația și procedurile din acest domeniu.

Tatăl lui David, Mihai, este reprezentant independent pentru produse farma și se ocupă de promovarea și distribuția de suplimente alimentare. Se ocupă de absolut tot ceea ce înseamnă alimentație și medicație pentru puștiul-fenomen.

Și, poate cel mai important, părinții lui David i-au fost mereu aproape, fără nici mai mică presiune pe sportiv atunci când și-a început ascensiunea.

„Părinții mei sunt ultimele persoane care să pună presiune pe mine și aș spune că sunt implicați ca toți ceilalți membri ai echipei, poate cei mai implicați pentru că mereu se trezesc devreme să-mi facă de mâncare înainte să merg la antrenament.
Au avut grijă să am până la vârsta asta tot ce mi-a trebuit în sport: ochelari, căști și au fost implicați tot timpul și încă sunt pentru că am 16 ani”, a declarat David, potrivit GSP.ro.

 

 

 

 

Comentarii: