LIFESTYLE

Regele absolut! David Popovici e dublu campion mondial, după ce a câștigat și finala la 100 m liber, proba-regină!

Superstarul natației mondiale are de acum un nume! Nume de român fiindcă David Popovici, puștiul-torpilă, a câștigat și proba lui favorită, 100 de metri liber, și e dublu campion mondial la Budapesta.

O performanță fantastică pentru România și pentru puștiul de 17 ani, care – fără să fie clișeu – rescrie cu adevărat astfel istoria, scrie sportbull.ro.

Un singur înotător a mai bifat aurul în ambele probe la mondiale, americanul Jim Montgomery, în 1973 la prima ediție a CM, desfășurată la Belgrad. Nici Ian Thorpe, nici Michael Phelps, nici Matt Biondi, Michael Gross sau Alexandr Popov n-au reușit această dublă de aur.

CITEȘTE ȘI: Sentimentul de déjà-vu – experienţa ciudată pe care încearcă să o deslușească oamenii de ştiinţă / VIDEO

David Popovici a intrat motivat în bazin în finala de 100 de metri liber. Din postura de proaspăt campion mondial în proba de 200 de metri liber. Acolo unde ”the new golden boy” al natației mondiale, nu doar a celei din România, s-a impus în fața lui Sunwoo Hwang, din Coreea de Sud, și a campionului olimpic en-titre Tom Dean din Marea Britanie.

Popovici a devenit astfel primul campion mondial dat de țara noastră în probele masculine. Și lumea întreagă este de atunci la picioarele lui, specialiștii din toată lumea susținând că adolescentul de 17 ani este mai rapid decât Ian Thorpe și Michael Phelps, legendarii înotători.

 

 

 

Comentarii: