LIFESTYLE

Cum a arătat, de fapt, Iisus? Experții i-au recreat “fața reală” / FOTO

Foto: iflscience.com

Imaginea lui Iisus Hristos din icoane si tablouri ar putea fi falsa. O echipa formata din cercetatori din Anglia si Israel a recreat “fata reala” a figurii biblice si imaginea nu e cea pe care o cunoastem.

Imaginea traditionala a lui Iisus Hristos il prezinta drept un barbat tanar, cu pielea deschisa la culoare si cu parul blond sau saten deschis. Adevarata sa fata ar fi putut avea un aspect complet diferit.

CITEȘTE ȘI: Cum a apărut Moș Crăciun? Cele mai curioase lucruri despre Sărbătoarea Nașterii Domnului

Prin intermediul tehnicilor de criminalistica, expertii au recreat fata lui Iisus in 3D. La baza acestui proiect au stat date despre felul in care aratau oamenii din apropierea Betleem acum 2.000 de ani.

Pentru reconstructie au fost folosite si 3 cranii a locuitorilor din Galileea (tinut aflat in partea nordica a Israelului de astazi) ce au trait in primul secol d.Hr., potrivit IFL Science.

Richard Neave, unul dintre expertii implicati in proiect, a reconstruit si fetele regilor Midas din Frigia si Filip al II-lea al Macedoniei (tatal lui Alexandru cel Mare).

CITEȘTE ȘI: MOTIVELE pentru care unele vinuri vă dau DURERI DE CAP

Studiul se incadreaza in aria palaeoantropologiei. Expertii au tinut cont de mediu, viata sociala, nutritie si o sumedenie de alti factori ce influentau aspectul locuitorilor din acea regiune acum 2.000 de ani.

Potrivit expertilor, Iisus ar fi avut pielea si parul mult mai inchise la culoare, parul scurt, o barba si sprancene negre si dese si trasaturile sale erau mai proeminente decat reprezentarile pe care le stim.

CITEȘTE ȘI: Secretul pe care nu-l ştiai: Care este floarea ta protectoare în funcţie de luna care te-ai născut

Comentarii: