Peștele este unul dintre produsele cu cel mai mic termen de valabilitate. Ideal ar fi să-l consumăm la maximum 72 de ore de la pescuire, iar în cazul în care îl cumpărăm de la piață, să îl cumpărăm viu.
CITEȘTE ȘI: Cel mai bun pește pentru vasele de sânge: Ajută la evitarea trombozei
Cum alegem peștele pentru gătit? Cele mai bune sfaturi date de experți
Partea puțin mai complicată este să te asiguri că peștele și fructele de mare sunt proaspete și de calitate, dar dacă ținem cont de câteva mici detalii, vom avea peștele perfect pentru a obține preparate culinare delicioase.
- Peștele trebuie păstrat pe pat de gheață, așa că evită orice loc care nu îl expune corect. Inclusiv acasă, dacă nu îl gătești în aceeași zi, ar trebui să-l ții într-o tavă pe care ai pus gheață mărunțită.
- Peștele vechi sau chiar stricat miroase foarte puternic și neplăcut, lucru greu de mascat de către comercianți, așa că bazează-te pe simțul olfactiv mereu și nu cumpăra nimic din ce îți provoacă suspiciuni.
- Solzii sunt un alt indicator important. În cazul peștelui proaspăt, aceștia trebuie să fie lucioși, metalici și să fie scoși cu dificultate. Dacă solzii se desprind imediat cum ai pus mâna pe ei, atunci a început deja procesul de alterare.
CITEȘTE ȘI: Nutriționiștii recomandă: Peștele pe care nu ar trebui să îl consumăm niciodată
Cum alegem peștele pentru gătit? Cele mai bune sfaturi date de experți
- Ochii trebuie să fie clari, lucioși și să nu fie înfundați în orbite.
- Branhiile trebuie să fie viu colorate, să fie compacte și să nu prezinte un lichid gelatinos pe ele.
- Dacă preferi să cumperi pește congelat, acesta ar trebui să fie aproape la fel de sănătos precum cel proaspăt pentru că, la fel ca în cazul fructelor și legumelor, sunt congelați imediat după capturare.
Truc: în cazul peștelui sau fructelor de mare congelate, alege produsele aflate în spatele sau pe fundul congelatorului, care sunt expuse mai puțin la fluctuațiile de temperatură.
Comentarii:









